Dictatura nu face bine: Xi Jinping suferă de „anevrism mortal”, iar Putin, eliminat până în august

DE Adina Mutăr | 15.05.2022 - 16:41
Jinping suferă de un „anevrism mortal”, iar Putin, eliminat până în august/foto: tass

Președintele Xi Jinping suferă de un anevrism cerebral mortal, în timp ce se confruntă cu o lovitură de stat din cauza blocajelor devastatoare din China cauzate de Covid. În Rusia, se pregătește o lovitură de stat pentru a-l elimina de la putere pe Putin, bolnav de cancer.

SHARE

Doi lideri importanți ai „lumii multipolare” vor dispărea mai mult pe tăcute de pe scena politică mondială. China și Rusia nu vor face „show” cu aceste eliminări interioare de la putere, pentru a nu da semne de slăbiciune.

Însă alte „semne”, prevestitoare ale schimbărilor de putere, au început să apară ca „scurgeri de informații”. 

Astfel președintele chinez, în vârstă de 68 de ani, suferă de un anevrism cerebral mortal și ar fi optat pentru tratament tradițional, în loc să fie supus unei intervenții chirurgicale majore, după ce a fost transportat de urgență la spital.

Potrivit agenției indiană de presă ANI, Xi a suferit de „anevrism cerebral” la sfârșitul anului 2021.

Citește și

Puci la Beijing. Xi Jinping va fi îndepărtat de la conducerea Chinei. Comuniștii au ales succesorul

Rusia amenință din nou nu războiul nuclear, după ce Finlanda a anunțat că va adera la NATO

Zvonurile despre starea sănătății lui Xi s-au accentuat după absența lui inexplicabilă de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

În martie 2019, în timpul unei vizite în Italia și Franța, Xi a fost văzut șchiopătând vizibil și având nevoie de ajutor în timp ce încerca să se așeze.

Adresându-se oamenilor din Shenzhen în octombrie 2020 - în apogeul pandemiei de Covid - observatorii au remarcat că vorbea cu greutate ș tușea, punând aceste simptome pe dificultăți de respirație cauzate de Covid. 

În ultima vreme, au apărut „scurgeri de informații” despre o lovitură de stat din cauza măsurilor extreme de blocare ale lui Xi pentru Covid.

Putin mai are puțin timp până părăsește scena

Nici aliatul său din Rusia nu se simte mai bine, potrivit rapoartelor serviciilor de informații diverse.

O lovitură de stat pentru a-l elimina de la putere pe Vladimir Putin „lovit de cancer” este deja în desfășurare, a susținut șeful spionajului din Ucraina.

Oficialul a declarat pentru Sky News că Putin va fi înlăturat din funcție, deoarece invazia sa continuă să se blocheze în fața rezistenței ucrainene acerbe. 

Generalul Kirilo Budanov consideră că războiul dezastruos din Ucraina va atinge un „punct de rupere” în vară și se va termina înainte de sfârșitul anului.

„Punctul de rupere va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea acțiunilor de luptă active se vor fi încheiae până la sfârșitul acestui an. Ca urmare, vom reface puterea ucraineană în toate teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas și Crimeea”, a declarat generalul Budanov.

Potrivit acestuia, Putin, grav bolnav de cancer, va fi îndepărtat de la putere.

„Acest proces a fost deja lansat și ei merg pe această cale”, a spus Budanov. 

Ambele dictaturi, China și Rusia, au suferit lovituri puternice de imagine, prin debutul pandemiei de Covid și prin războiul din Ucraina. Cele două țări vor fi nevoite să revină asupra strategiilor, pentru a le debloca, nu pentru a renunța la acestea, indiferent cine va veni la Putere după Xi Jinping și Vladimir Putin.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te