Deținuții ruși recrutați de mercenarii Wagner dezertează și împușcă polițiști

DE Elena Andrei | Actualizat: 07.12.2022 - 17:12
Mercenar Wagner/Foto: twitter

Un dezertor rus care a deschis focul asupra unui polițist cu o mitralieră, la 6 decembrie, a fost reținut în regiunea Rostov, Rusia. Este vorba despre un soldat din Grupul Wagner, recrutat din una dintre coloniile penitenciare.

SHARE

Potrivit lui Vasilii Golubev, guvernatorul regiunii Rostov, a fost efectuată o amplă operațiune a prinderii dezertorului, deoarece acesta era înarmat și foarte periculos.

„Criminalul  a fost reținut ca urmare a activităților coordonate de căutare operativă. Acesta a fost detectat într-o clădire goală din apropierea orașului Novoșahtinsk. În prezent se desfășoară acțiuni de investigație”, a scris Golubev pe Telegram.

Postul RIA Novosti, citând Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse, a relatat că soldatul reținut are 38 de ani și s-a născut în altă regiune.

Potrivit datelor furnizate de Baza, organ de presă rusesc cu surse în cadrul serviciilor de securitate,  dezertorul reținut este Pavel Nikolin, recrutat de Grupul Wagner.

El ispășea o pedeapsă pentru furt și jaf la Colonia Penală nr. 4 în orașul Ufa, Rusia. Acolo a fost recrutat în Grupul Wagner. Dar Nikolin s-a răzgândit în privința plecării la război la 24 noiembrie și a dezertat.

Citește și

VIDEO Turcia lansează primul avion de vânătoare fără pilot la bord

VIDEO Bazele aeriene strategice din Rusia, atacate cu drone de tipul celei ce a survolat România

Nikolin a fost căutat timp de 24 de ore și a fost găsit la o fermă de porci abandonată. El a încercat să reziste reținerii și în urma schimbului de focuri a ucis un polițist.  

Deținuții recrutați de mercenarii Wagner au început să facă probleme autorităților ruse, mai ales când pe rețelele de socializare a fost postat un video cu o execuție brutală a unui dezertor, tot fost deținut.

La 13 noiembrie, un deținut recrutat de Wagner,care a dezertat, a fost executat cu brutalitate, fiind lovit în cap cu un baros.

„Bucătarul lui Putin”, Evgheni Prigojin, fondatorul Grupului Wagner, a recunoscut că această execuția a fost „opera” mercenarilor săi. Amenințarea din acest video se adresa tuturor deținuților recrutați de Wagner care voiau să dezerteze, nu să plece pe frontul din Ucraina.

După publicarea videoclipului cu execuția cu barosul a lui Evgheni Nujin, recrutarea de condamnați în coloniile din Siberia și Orientul Îndepărtat s-a intensificat.

Numai în luna noiembrie, Wagner a "recrutat" oameni din cel puțin șase regiuni de la est de Urali, luând 150-200 de persoane din fiecare colonie penală.

Aceștia reprezintă acum un pericol pentru cetățenii ruși, fiind înarmați și foarte periculoși. Și mai ales sunt determinați să nu ajungă nici pe front,  nici la pușcărie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te