Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a organizat Taberele ARC, punţi cu Diaspora

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.08.2023 - 15:24
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a organizat Taberele ARC - Foto: Facebook/Departamentu pentru Rom\nii de Pretutindeni

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse şi Agenţia Naţională pentru Sport, organizează Taberele ARC, destinat elevilor și tinerilor români din diaspora și comunitățile istorice.

SHARE

Taberele ARC 2023 s-au desfășurat în iulie –august, în serii consecutive de șapte zile, la Oglinzi, jud. Neamț, Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud, Sulina, Tulcea, Codrii de Aramă, Botoșani, Căprioara, Hunedoara, şi Săcelu, Gorj.

Organizatorii au asigurat cheltuielile de cazare şi masă pentru toţi participanții din cele șase tabere.

DRP a organizat şi susţinut financiar transportul pentru participanţii din comunităţile istorice, precum şi cheltuielile de transport din Bucureşti, până la tabere şi retur, pentru grupurile participante din Diaspora.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a organizat Taberele ARC

Mai jos, comunicatul integral DRP:

Opt săptămâni de tabere ARC!

Am construit punți, am clădit legături și am îmbrățișat diversitatea noastră culturală! Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse și Agenția Națională pentru Sport, anunță festivitatea de închidere a taberelor arc 2023.

La Botoșani, în data de 24 august, într-o atmosferă de joc și cântec, vom celebra cele opt săptămâni de tabere arc și bucuria de a fi avut acasă un număr de peste 5000 de participanți din Diaspora și comunitățile istorice!

Citeşte şi: Ciolacu: „Bugetul României nu trebuie să fie zgârcit privind comunicarea directă cu diaspora”

La acest eveniment sunt așteptați reprezentanți ai Guvernului României, parlamentari, președinți ai consiliilor județene, prefecți, reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale României în străînătate, ai cultelor religioase recunoscute oficial și ai mass-media.

Festivitatea de închidere a taberelor ARC 2023 va fi transmisă live pe pagina de Facebook a DRP, în data de 24 august 2023, de la ora 14.00.

*** Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Şanse și Agenția Națională pentru Sport, a derulat în perioada iulie - august 2023, cea de-a XIV-a ediție a programului de tabere arc, dedicat tinerilor români din afara granițelor țării.

Citeşte şi: Ciucă: Guvernul a pus la dispoziţie 40 de milioane de euro pentru 1.000 de firme din diaspora

Desfășurată sub egida marii personalități a istoricului Dimitrie Onciul, ediția din acest an a reunit acasă cel mai mare număr de participanți, elevi, tineri și cadre didactice din Diaspora și comunitățile istorice, într-o călătorie de suflet în cultura, istoria și tradițiile poporului român, construind punți și legături puternice.

Prin intermediul taberelor arc, tinerii au participat la o serie de activități, prin care au redescoperit România, și-au exersat abilitățile de comunicare în limba română și și-au îmbogățit cunoștințele de cultură și civilizație românească, imbrăşişând diversitatea noastră culturală.

Programul de tabere ARC 2023 s-a derulat în serii de câte șapte zile, în centrele de agrement de la: Sangeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud; Codrii de Aramă, județul Botoșani; Săcelu, județul Gorj; Căprioara, județul Hunedoara; Oglinzi, județul Neamț; Sulina, județul Tulcea, cu sprijinul consiliilor județene și al instituțiilor prefectului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te