După ce a încercat să intimideze Occidentul promovând relațiile și cooperarea inclusiv militară cu Beijingul, Kremlinul a admis, surprinzător, că lucrurile nu stau chiar atât de bine între cele două puteri.
"Prezența unor domenii de interes comun este o caracteristică foarte modestă a relațiilor noastre", a spus el.
„Este deja scris în declarațiile noastre că, deși nu creăm o alianță militară, relațiile noastre sunt de o calitate superioară alianțelor militare în sensul lor clasic și nu au limite sau granițe”, a declarat Lavrov.
Citește și
Comandantul Mobilității Aeriene al SUA: „Vom avea război cu China în 2025"
Cum l-a recrutat un oligarh rus pe agentul FBI considerat cel mai bun „vânător de spioni”
UE va impune noi sancțiuni Rusiei la un an de la debutul invaziei Rusiei în Ucraina, a declarat joi președintele Comisiei Europene.
"Vom introduce, împreună cu partenerii noștri din G7, un plafon de preț suplimentar pentru produsele petroliere rusești. Până la 24 februarie, la exact un an de la începutul invaziei, ne propunem să avem în vigoare cel de-al zecelea pachet de sancțiuni", a declarat Ursula von der Leyen la o conferință de presă comună cu președintele ucrainean Volodimir Zelenksi la Kiev.
Ea a explicat că Rusia a plătit deja un "preț greu" pentru războiul său împotriva Ucrainei, întrucât numai plafonarea actuală a prețului la exportul de petrol costă Moscova 160 de milioane de euro, potrivit estimărilor UE.