De la Rolls Royce și o viață de lux la hotelul Versace, la închisoare. Hushpuppi, viață de escroc

DE Daniel Toșa | Actualizat: 09.11.2022 - 12:14
De la Rolls Royce și o viață de lux la hotelul Versace, la închisoare. Hushpuppi, viață de excroc - FOTO: Instagram/HUSHPUPPI

Hushpuppi, al cărui nume real este Ramon Abbas, își etala stilul de viață somptuos pe Instagram, în timp ce FBI-ul se apropia de fraudele sale ciudate care vizau până la două milioane de persoane și un club de fotbal.

SHARE

Un infam influencer escroc a fost aruncat în închisoare pentru 11 ani, după ce o captură a FBI a dus la prăbușirea schemelor sale criminale îndrăznețe.

Ramon Abbas, cunoscut sub numele de Hushpuppi, ducea o viață de lux în Dubai cu banii obținuți prin spălare de bani - toate acestea fiind postate pe Instagram.

Acum, nigerianul în vârstă de 38 de ani se luptă din punct de vedere emoțional cu realitatea pedepsei cu închisoarea, după ce a pledat vinovat de implicarea sa în mai multe infracțiuni, care au generat profituri de aproximativ 17 milioane de lire sterline.

Citește și: LIVE Alegeri SUA: Republicanii iau Camera, la Senat au prima șansă. Democrații au evitat dezastrul

Abbas a câștigat 2,5 milioane de urmăritori pe site-ul de socializare, văzându-l cum duce o viață de lux cu mașini de lux, ceasuri și haine extravagante.

Citește și: Foști politicieni ruși, reuniți în Polonia pentru a discuta cum să-l elimine pe Putin

Colecția sa de mașini includea un Bentley, un Rolls Royce, un Ferrari, un Lamborghini și un Maybach.

El nu a mai postat pe cont de când poliția a făcut o razie în apartamentul său de lux de la hotelul Palazzo Versace de pe Dubai Creek în 2020.

Într-una dintre escrocheriile sale a încercat să fure peste 800.000 de lire sterline de la un binefăcător bogat care dorea să finanțeze o școală pentru copii în Qatar.

Într-unul dintre cele mai extravagante eforturi infracționale ale sale, Abbas a lucrat, de asemenea, într-o bandă pentru a determina o echipă anonimă din Premier League engleză să îi dea 100 de milioane de lire sterline în 2019.

Atât înregistrările sale telefonice, cât și cele informatice conțineau adresele de e-mail a aproape două milioane de posibile victime.

În urma unei anchete internaționale, poliția a descoperit aproape 29 de milioane de lire sterline în numerar în momentul arestării sale.

Directorul adjunct al departamentului FBI din Los Angeles, Donald Alway, a declarat "Abbas a profitat de platformele sale de socializare, pentru a câștiga notorietate și pentru a se lăuda cu imensa avere pe care a dobândit-o realizând escrocherii de compromitere a e-mailurilor de afaceri, jafuri bancare online și alte fraude informatice care au ruinat financiar zeci de victime și au oferit asistență regimului nord-coreean."

Judecătorul Otis Write i-a spus lui Abbas să plătească aproximativ 1,5 milioane de lire sterline ca despăgubire către două victime ale fraudei.

"După propria sa mărturisire, în decursul unei perioade de doar 18 luni, acuzatul a conspirat pentru a spăla peste 300 de milioane de dolari", au insistat procurorii într-un document depus în instanță ca parte a sentinței de astăzi.

Soția sa, Regina Manneh, a pledat pentru ca soțul ei și tatăl fiului ei să nu fie încarcerat.

Ea a declarat: "Când am auzit despre arestarea sa, eu și fiul meu eram în Suedia, în vizită la familie. Din nefericire, a existat o închidere din cauza Covid și, înainte de a ne întoarce în Dubai, el fusese deja extrădat în SUA, așa că Raymond nu a avut nicio șansă să-și vadă tatăl...".

"Ca mamă, acest lucru îmi frânge inima pentru fiul meu, deoarece este la o vârstă la care este conștient de lucruri și de faptul că tatăl său nu este cu el din punct de vedere fizic.

"De obicei, după ce se termină convorbirea, Raymond devine emoționat și mă îmbrățișează, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te