De ce a interzis un primar căderea zăpezii, în comuna sa

DE Florin Budescu | Actualizat: 25.01.2024 - 11:01
De ce a interzis un primar căderea zăpezii, în comuna sa - Foto: PXHere/CC0

De ce a interzis un primar căderea zăpezii, în comuna sa. Un primar a emis un ordin, prin care a interzis zăpezii să cadă în comuna sa.

SHARE

De ce a interzis un primar căderea zăpezii, în comuna sa. Un primar a emis un ordin, prin care a interzis zăpezii să cadă în comuna sa, Raillencourt-Sainte-Olle.

Primarul spune că a primit numeroase apeluri, cu plângeri de la alegătorii săi, în timpul episodului de zăpadă, de săptămâna trecută.

De ce a interzis un primar căderea zăpezii, în comuna sa

Potrivit edilului, municipalitatea nu are bani suficienţi pentru a investi în utilaje eficiente de deszăpezire. Este o decizie care a iscat zâmbete.

Primarul din Raillencourt-Sainte-Olle (Nord) a emis marți, 23 ianuarie, un decret municipal, pentru a interzice căderea zăpezii în orașul lui.

În decretul său, primarul își justifică astfel oficial decizia: „(...) având în vedere remarcile cetățenilor, care consideră că serviciile municipale nu și-au îndeplinit în mod corespunzător misiunea de deszăpezire și sărare a tuturor drumurilor municipale”.

Citeşte şi: Meteorologii au emis o avertizare de gheață neagră. Ce este acest fenomen extrem care lovește Europa

Vorbind la Voix du Nord , Bernard De Narda explică faptul că el, la fel ca adjunctul său pentru lucrări și mediu de locuit, a primit numeroase mesaje și apeluri de la alegătorii săi.

"Telefoanele noastre au devenit roșii, de la cât de multe apeluri am primit. Și pentru ce asta? Pentru patru centimetri de zăpadă?", a glumit el, conform BFMTV.

"În urmă cu şaizeci de ani, era zăpadă şi nu exista nici un plug de zăpadă... Oamenii făceau aranjamente pentru a merge sau a nu merge la muncă.

Citeşte şi: VREMEA Ninsorile vor îngropa jumătate din România, iar temperaturile se prăbușesc. Până când?

Trebuie să învăţăm să respectăm anotimpurile, să nu trăim de pe o zi pe alta", a explicat De Narda.

Potrivit acestuia, unii locuitori din localitate au dat dovadă de lipsă de respect postând mesaje uneori virulente în care critică gestionarea de către primărie a episodului meteorologic.

„Primăria nu poate fi trasă la răspundere pentru toate!”, afirmă el, argumentând că „este imposibil ca municipalitatea să investească în utilaje eficiente de deszăpezire”.

Nemulţumire

Pe rețelele de socializare, unii locuitori ai orașului regretă publicarea acestui decret.

„Ar fi fost bine ca municipalitatea să comunice pe rețelele de socializare, încă de la începutul vremii rea, despre lipsa resurselor pentru deszăpezire”, notează un localnic.

„Sunt în Raillencourt-Sainte-Olle din 2003 și îmi amintesc că strada noastră a fost mereu curățată și sărată când a nins, acum câțiva ani, de ce nu mai este cazul?”, se întreabă el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te