Daily Mirror: Putin ar fi intrat duminică în colaps cardiac. Avea convulsii. A fost resuscitat

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.10.2023 - 11:11
Daily Mirror: Putin ar fi intrat duminică în colaps cardiac - Foto: Profimedia Images

Daily Mirror informează că Vladimir Putin ar fi intrat duminică în colaps cardiac. Avea convulsii şi a fost resuscitat, după ce salariaţii Kremlinului au auzit o bufnitură în biroul preşedintelui Federaţiei Ruse.

SHARE

Premierul rus Vladimir Putin ar fi suferit un stop cardiac duminică seara, potrivit unui comunicat postat pe un canal Telegram, care susţine în mod regulat că liderul de la Kremlin este bolnav, în stadiu terminal. 

Canalul General SVR sugerează că toate aparițiile recente ale dictatorului rus, inclusiv vizitele în străinătate, au fost făcute de o sosie.

Daily Mirror: Putin ar fi intrat duminică în colaps cardiac

Acesta a susținut că medicii au trebuit să-l resusciteze pe Putin înainte de a-l duce la o unitate specială de terapie intensivă situată în reședința sa oficială.

„Medicii l-au resuscitat, după ce stabiliseră anterior că președintele se afla în stop cardiac”, a relatat canalul. „Ajutorul a fost oferit la timp, inima a fost pornită și Putin și-a recăpătat conștiința”.

Nu a existat un răspuns imediat, din partea Kremlinului, la afirmație, dar oficialii au negat anterior cu fermitate că Putin, în vârstă de 71 de ani, suferă de probleme de sănătate.

Citeşte şi: Putin trimite la moarte în Ucraina 400.000 de soldați cu muniție din Coreea de Nord

Postarea de pe General SVR, care susține fără a fi furnizat vreodată vreo dovadă că are o sursă din interior, în anturajul său, continuă:

„Pe la ora 21:05, ora Moscovei, ofițerii de securitate ai președintelui rus Vladimir Putin, care erau de serviciu la reședința, au auzit zgomote de cădere venind din dormitorul președintelui.

Doi ofițeri de securitate au intrat imediat în dormitorul președintelui și l-au văzut pe Putin întins pe podea, lângă pat, și o masă răsturnată, cu mâncare și băutură.

Citeşte şi: Putin taie fondurile de la Sănătate și Educație pentru a alimenta „mașinăria de război” în Ucraina

Probabil, când președintele a căzut, a lovit masa și vasele și le-a doborât pe podea, ceea ce a provocat zgomotul.

Putin se arcuia convulsiv, în timp ce stătea întins pe podea, dându-și ochii peste cap. Imediat, au fost chemați medicii care erau de gardă la reședință, aflați într-una dintre încăperile alăturate.”

Canalul mai susţine, conform Daily Mirror, că „președintele a fost mutat într-o cameră special amenajată din reședința sa, unde fusese deja instalat echipamentul medical necesar pentru resuscitare”, adăugând că starea președintelui este acum stabilizată și "se află sub supraveghere medicală constantă”.

Se gândesc la următorii paşi

General SVR mai spune:

„Am vorbit deja în mod repetat despre deteriorarea sănătății lui Putin, din cauza cancerului și a unui număr de alte boli.

Acest caz de stop cardiac a alarmat serios cercul apropiat al președintelui, în ciuda faptului că medicii avertizaseră deja că Putin este foarte bolnav și este puțin probabil să trăiască până la sfârșitul toamnei.

„Recent, toate întâlnirile și evenimentele oficiale au fost conduse de dublura președintelui. După vestea incidentului de seară, mai multe persoane apropiate lui Putin s-au contactat telefonic între ele și au convenit să organizeze consultări luni (n.n.: ieri), cu privire la posibile acțiuni, în cazul în care președintele moare în zilele următoare”.

Adăugând mai multă greutate afirmațiilor, au apărut şi filmări, cu o cursă inexplicabilă, seara târziu, spre Kremlin, de la reşedinţa lui Putin, duminică seara. Președintele locuiește în mod normal în afara Moscovei, nu în apartamentul său oficial din vasta clădire guvernamentală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te