„Dacă sunt civili, ucideți-i pe toți”. Discuții interceptate între soldații ruși

DE Daniel Toșa | 12.04.2022 - 10:25
„Dacă sunt civili, ucideți-i pe toți”. Discuții interceptate între soldații ruși/FOTO: NDTV.com

Oficialii ucraineni au declarat că au interceptat transmisii radio tulburătoare în care soldații ruși vorbesc despre uciderea și violarea civililor.

SHARE

Clipurile audio, care au fost obținute și publicate de CNN, includ ordine de a ucide civili și discuții despre o tânără de 16 ani care a fost violată de forțele rusești. Nu este clar cine anume vorbește în înregistrări, dar oficialii ucraineni au declarat că acestea sunt între soldații ruși și comandanții lor.

"O mașină a trecut pe lângă mine, dar nu sunt sigur dacă era o mașină sau un vehicul militar. Dar erau două persoane care ieșeau din livadă îmbrăcate ca niște civili", a spus un soldat prin radio, potrivit traducerii CNN.

"Omorâți-i pe toți, pentru numele lui Dumnezeu", a răspuns o a doua persoană.

Soldatul inițial începe să protesteze, spunând că satul este compus din civili, ceea ce o determină pe cea de-a doua persoană să răspundă: "Ce este în neregulă cu tine? Dacă sunt civili, omoară-i pe toți".

Citește și: Ce măsuri de protecție socială sunt în Pachetul „Sprijin pentru România". Intră în vigoare la 1 mai

Ucraina a acuzat Rusia că a țintit în mod intenționat civili, acuzație pe care Kremlinul a negat-o. Liderii internaționali au cerut ca Rusia și președintele său Vladimir Putin să fie anchetați pentru acuzații de crime de război, potrivit Business Insider.

Citește și: Ministrul Energiei spune că România e interesată să importe gaz lichefiat din Israel, via Egipt

Apelurile au devenit mai puternice după ce forțele rusești s-au retras din zonele din jurul Kievului, dezvăluind orașe ucrainene eliberate care susțin că forțele rusești au comis atrocități împotriva lor, inclusiv uciderea și violarea civililor.

O femeie din satul Shevchenkove a declarat că forțele rusești i-au ucis soțul și au violat-o în mod repetat - acuzații pe care oficialii ucraineni le investighează.

Înregistrarea audio interceptată și publicată de CNN include, de asemenea, un soldat rus dintr-un regiment de tancuri care îi spune unei femei prin radio că trei membri au violat o fată de 16 ani.

"Tancurile noastre?", a întrebat femeia.

După ce soldatul a răspuns "da", femeia a spus: "La naiba".

Unele dintre cele mai grave acuzații au apărut la Bucha, un oraș de lângă Kiev, unde a fost descoperită o groapă comună lângă o biserică după retragerea forțelor rusești. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că mulți ucraineni se întreabă "Câte cazuri Bucha sunt", adăugând că încă nu se știe ce s-a întâmplat în unele orașe mici.

"Unele orașe au fost distruse complet", a spus Zelenski. "Unele orașe pur și simplu nu mai există - nu mai există clădiri, nu mai există oameni. Nu știu ce vom găsi acolo".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te