Cum vrea România să spargă veto-ul Austriei și să intre în Schengen în 2024? Ce șanse sunt?

DE Alex Darvari | 31.03.2024 - 14:16
Cum vrea România să spargă veto-ul Austriei și să intre în Schengen în 2024? Ce șanse sunt? - Foto: Profimedia Images

Cum vrea România să spargă veto-ul Austriei și să intre în Schengne în 2024? Ce șanse sunt? a explicat chiar premierul Ciolacu. Din păcate, Austria spune că anul acesta e misiune imposibilă pentru România în Schengen.

SHARE

România a aderat, azi, la Air Schengen și crede că poate să ajungă în Schengen cu granițele acest an. Austria crede că așa ceva este imposibil

Austria se opune feroce intrării României în Schengen.

Cum vrea România să spargă veto-ul Austriei și să intre în Schengen în 2024? Ce șanse sunt?

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că aderarea României la Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime este "o reuşită binemeritată de ţara noastră ca membru al UE", arătând că există un plan guvernamental clar şi ferm asumat pentru aderarea completă până la sfârşitul anului.

"România este de astăzi în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, o reuşită binemeritată de ţara noastră ca membru al Uniunii Europene. Beneficiile sunt evidente atât pentru cetăţenii români care pot călători mai uşor, cât şi pentru economia naţională, prin deschiderea unor noi oportunităţi în acest spaţiu de liberă circulaţie. Este o victorie a României şi a tuturor celor care au crezut în acest proiect de ţară.

Avem un plan guvernamental clar şi ferm asumat pentru aderarea completă la Spaţiul Schengen până la sfârşitul anului. Am convingerea că prin seriozitate şi stabilitate vom realiza acest obiectiv, aşa cum am reuşit alte două proiecte majore - aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană - şi cum ne pregătim pentru a face parte din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică", declară Ciolacu într-un mesaj postat duminică pe Facebook.

Austria se opune

Newsweek a scris că în timp ce România sărbătoarește Air Schengen, Austria nu renunță la veto: „Ne păstrăm identitatea” spune unul dintre liderii coaliției de guvernare. Și cine nu se comportă ca noi poate pleca, spune liderul Partidului Popular Austriac, aflat la putere.

Citește și: În timp ce România sărbătorește Air Schengen, Austria nu renunță la veto: „Ne păstrăm identitatea”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

Denes Kovacs 31 martie 2024 19:36
#1

Am intrat Spatiul Schenge prin influena undei decizi politice care protezeaza o structura de crima organizata transfrontalierain vare sunt parte -oameni politici din Romaia Germania SUA - care mi-a ucis tatal . Decizia nu apartine consiliului JAI asa cum au intrata Toate Tarile in Schenghel fie total sau partial . Aceasta intrare in Schengel aerian a Romanie prin decizia politica a Cosiliului Europei si nu prin decizia Consiliul JAI este FARA PRECEDENRT IN UNIUNEA EUROPEANA .

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te