Cum i-a interceptat Rusia pe ofițerii germani de rang înalt. O greșeală colosală

DE Adina Mutăr | Actualizat: 04.03.2024 - 22:03
Cum i-a interceptat Rusia pe ofițerii germani de rang înalt. O greșeală colosală- Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Cum i-a interceptat Rusia pe ofițerii germani de rang înalt. O greșeală colosală. Oficiali germani au confirmat pentru The Wall Street Journal autenticitatea unei înregistrări de către Rusia a ofițerilor forțelor aeriene .

SHARE

Cum i-a interceptat Rusia pe ofițerii germani de rang înalt. O greșeală colosală a ofițerilor forțelor aeriene, care au ținut o ședință online desfășurată pe platforma comercială WebEx necriptată.

The Wall Street Journal, citat de European Pravda, notează că unul dintre ofițeri s-a alăturat întâlnirii folosind telefonul mobil dintr-o cameră de hotel din Singapore.

Cum i-a interceptat Rusia pe ofițerii germani de rang înalt. O greșeală colosală

Oficiali familiarizați cu ancheta germană privind scurgerea audio au spus că armata și alte departamente sensibile ale Guvernului german folosesc pe scară largă WebEx. „Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă”, a spus un înalt oficial.

Întâlnirea s-a concentrat asupra modului în care Germania ar putea organiza livrarea și operarea rachetelor de croazieră cu rază lungă de acțiune Taurus dacă acestea ar fi trimise în Ucraina.

Oficialii au mai susținut în înregistrare că Regatul Unit, Franța și SUA țin personal militar în Ucraina pentru a ajuta la operarea sistemelor moderne de arme occidentale, în special pentru rachetele Storm Shadow și SCALP, ceea ce aceste țări au negat.

În înregistrare, Ingo Gerhartz, comandantul șef al Forțelor Aeriene Germane, și-a instruit consilierii să pregătească o prezentare pentru ministrul Apărării despre modul în care Germania ar putea furniza Ucrainei Taurus și cum l-ar putea folosi Kievul pentru a distruge ținte, inclusiv depozitele de muniții și Podul Crimeei.

Ofițerii germani din înregistrare spun că au analizat în detaliu cum să atace acest obiectiv-cheie de infrastructură și au spus că va fi nevoie de 10 până la 20 de rachete Taurus pentru a ocoli sistemele rusești de apărare aeriană și pentru a distruge podul.

„Nu există niciun motiv real să spunem că nu putem face asta; depinde doar de liniile roșii politice”, a spus generalul Gerhartz.

Germania are aproximativ 600 de rachete Taurus în serviciu, dintre care aproximativ 500 sunt considerate operaționale. Generalul Gerhartz a spus că Germania își poate permite să furnizeze Ucrainei 100 de rachete în două tranșe.

El a adăugat că Regatul Unit și Franța fac presiuni asupra Germaniei să furnizeze rachete, deoarece și-au epuizat propriile stocuri.

În conversația scursă, generalul Gerharts a spus că nu are sens să furnizeze Ucrainei mai mult de 100 de rachete, deoarece aceste arme nu pot avea un impact semnificativ asupra câmpului de luptă, Ucraina neavând suficiente trupe pentru a elibera noi teritorii sau chiar a deține un teritoriu sub control.

Aliații și-au pierdut încrederea în Germania

​Potrivit acestuia, distrugerea Podului Crimeei ar fi importantă din punct de vedere strategic și politic, dar este puțin probabil ca Ucraina să poată continua o ofensivă terestră.

„Acest lucru nu va schimba cursul războiului, trebuie să fim clari despre asta”, a spus Gerharts.

Potrivit conversației divulgate, ar dura șase ore pentru a lansa o rachetă după ce a primit informații despre o nouă țintă, dacă personalul ucrainean ar fi instruit corespunzător și ar avea acces la toate datele necesare.

Discuțiile s-au desfășurat pe un model al câmpului de luptă menționat.

Potrivit unuia dintre ofițeri, „aceste date topografice sunt doar pentru ochii germanilor”, iar difuzarea lor ar putea încălca restricțiile impuse de Guvern cu privire la implicarea Germaniei în conflict.

Citește și: VIDEO Rachetele Storm Shadow au făcut prăpăd la baza Belbek, Crimeea. Sistemele S-400, depășite

Pregătirea operatorilor ucraineni ar dura între două săptămâni și patru luni, în funcție de nivelul de acuratețe și complexitate a sarcinilor pe care vor trebui să le îndeplinească, spun ofițerii care au participat la conversația înregistrată.

Generalul Gerhartz menționează că  Olaf Scholz a insistat ca orice rachetă livrată să fie folosită fără nicio implicare a forțelor armate ale Berlinului.

Un general implicat în discuții a spus că rachetele ar putea fi instalate relativ ușor pe aeronavele ucrainene Su-24, care sunt deja echipate pentru a transporta rachete Storm Shadow.

Citește și: Germania ar plănui să distrugă Podul Crimeei cu rachete Taurus de 1.000.000$. Criză în NATO

De asemenea, ar putea fi instalate cu ușurință pe avioanele de luptă F-16 pe care Ucraina le așteaptă de la NATO în acest an.

Potrivit generalului Gerharts, personalul militar american din Ucraina ar putea ajuta trupele locale cu Taurus.

„Mulți oameni cu accente americane mișună în Ucraina în haine civile”, a spus el.

Înregistrarea a stârnit un imen scandal și a tensionat relațiile între aliații NATO, care nu găsesc explicații pentru o asemenea greșeală colosală a ofițerilor germani cu privire la un subiect atât de spinos.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te