Cum a ajuns un proprietar să fie dat afară din casă de chiriaș. A ajuns să locuiască în rulotă

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.11.2023 - 19:01
Cum a ajuns un proprietar să fie dat afară din casă de chiriaș. A ajuns să locuiască în rulotă - Foto: OBS / imagine cu caracter ilustrativ

Un proprietar a ajuns să trăiască în rulotă după ce chiriașul nu a mai vrut să plece din casă. Acesta a dat în chirie casa după ce a vrut să-și plătească școala de pilotaj cu banii de pe chirie. Când a încercat să se întoarcă, a primit un refuz.

SHARE

Bărbatul s-a trezit cu casa confiscată peste noapte. După ce a închiriat-o pentru a-și plăti școala de pilotaj, chiriașul buclucaș a refuzat să mai plece. Iată ce a urmat.

Și-a închiriat casa și el trăiește într-o rulotă 

Un proprietar din Washington care și-a închiriat casa pentru a-și plăti școala de pilotaj spune că acum locuiește în rulota sa pentru că nu-și poate evacua chiriașul.  

Citește și: FOTO Joacă în „Nea Mărin miliardar” și „B.D” și la 22 ani renunță la actorie. E celebră la New York

El spune că bărbatul care s-a mutat în casa sa îi datorează 50.000 de dolari și că i-a listat ilegal casa pe Airbnb.

Jason Roth, mecanic de avioane, care și-a cumpărat casa din Seattle în 2016, se judecă cu chiriașul său, Kareem Hunter.

În luna martie a acestui an, chiriașul lui Roth s-a mutat în casă.  Au convenit asupra unei chirii lunare de 4.300 de dolari, potrivit documentelor depuse de Roth la Kings County Superior Court, care au fost analizate de Insider.

După ce a plătit doar o parte din chiria unei luni, a declarat Roth, Hunter a încetat să mai plătească. Proprietarul a spus că cei doi au încercat să negocieze un plan de plată, dar că Hunter tot nu a plătit, în schimb a listat camere ale casei pe Airbnb.

Într-un dosar judiciar analizat de Insider, Roth a declarat că Hunter îi datora 47.248 de dolari, o sumă care includea 33.400 de dolari în chirie restantă, precum și utilități și taxe de întârziere.

Ca urmare a facturilor la utilități, a plăților legale și a impozitelor pe proprietate care se acumulau, Roth a declarat că s-a mutat în rulota sa.

Roth, acum înghesuit în rulota sa, se confruntă cu facturi la utilități, plăți legale și impozite pe proprietate, care se acumulează. În același timp, Hunter susține că Roth a refuzat să accepte plata chiriei restante, acuzându-l că a intenționat de la bun început să îl dea în judecată pentru a colecta „asigurarea de evacuare”.

Unele polițe de asigurare le oferă proprietarilor protecție dacă sunt dați în judecată pentru evacuare abuzivă. Dar aceasta nu este o acoperire standard în majoritatea polițelor de asigurare a proprietăților locative - iar Roth a declarat că nu deținea o astfel de poliță.

Hunter a mai spus că Roth știa că va subînchiria camere de pe proprietate.

Se judecă în instanță

Bătălia dintre Roth și Hunter a ajuns acum în instanță, iar propietarul a declarat că prietenii săi strâng bani pentru cheltuielile de judecată pe GoFundMe.

Roth a declarat pentru Insider că nu va putea locui în casa sa timp de câteva luni, după ce un judecător a stabilit o dată de audiere pentru luna martie a anului viitor - după ce actualul contract de închiriere a expirat.

Citește și: Actorul, pus să-l „seducă” pe Amza Pelea în Nea Mărin Miliardar, mesaj dincolo de moarte. E în zadar

El a spus că tot ce poate face acum este „să se zbată și să aștepte”.

Disputele privind chiriile, cum ar fi acestea, se pot prelungi în instanță. Într-o hotărâre recentă notabilă din California, o gazdă Airbnb nu a putut evacua o chiriașă care a rămas în casă timp de 570 de zile după ce a încetat să mai plătească chiria.

Inițial, un judecător i-a dat dreptate chiriașei, hotărând că aceasta nu putea fi evacuată după ce a constatat că gazda Airbnb a încălcat codurile de autorizare ale orașului în proprietatea închiriată.

Ulterior, proprietarul și-a dat în judecată chiriașa, iar aceasta a părăsit proprietatea la începutul acestei luni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te