Coșmarul de pe navele de croazieră. Rătăcesc în larg, cu oameni bolnavi, cu morți la bord

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.03.2020 - 18:10
Sursă: Arnulfo Franco AP

Patru pasageri au murit la bordul unei nave de croazieră care are la bord peste o sută de turiști cu simptome asemănătoare gripei și care a fost blocată în largul coastei Pacificului din America de Sud.

SHARE

Nava Zaandam, cu 1.800 de pasageri la bord, se află în apele teritoriale Panama, fiind împiedicată să acosteze.

Holland America Line, de care aparține Zaandam, a confirmat decesul a patru turiști „mai în vârstă”.
Conform comunicatului companiei olandeze, 130 de persoane la bordul Zaandam au raportat simptome asemănătoare gripei.

Nava, care rătăcește de câteva zile în larg, fiind refuzată de mai multe porturi, i s-a refuzat și trecerea prin Canalul Panama.

O altă navă a companiei Holland America Liine, Rotterdam, a aprovizionat-o cu medicamente și echipament de protecție și se intenționează transferarea pasagerilor sănătoși, după ce vor fi testați, ceea ce poate dura.

„Vor fi evacuați cu prioritate cei peste 70 de ani, care au stat în izolare în cabine și nu prezintă simptome”, a comunicat comapania.

La bordul navei Zaandam sunt 1.243 de pasageri și 586 membri ai echipajului.
Zaandam a părăsit Buenos Aires la 7 martie și trebuia să sosească sâmbăta trecută la San Antonio, în apropiere de Santiago, în Chile.

După o scurtă oprire în Punta Arenas, în Patagonia chiliană, la 14 martie, i s-a refuzat oprirea în mai multe porturi, pentru că a raportat că 42 de persoane la bord sufereau de simptome asemănătoare gripei și necesita ajutor medical.

Se negociază cu autoritățile panameze pentru aprobarea tranzitării Canalului Panama pentru a naviga spre Fort Lauderdale, Florida.

În apele australiene, alte două nave de croazieră au primit ordin să părăsească zona imediat, după ce 147 din 2.700 de pasageri de pe The Ruby Princess, operată de Carnival Corp , cărora li s-a permis să debarce, au fost ieșit pozitiv la testele pentru COVID-19.

Guvernul australian a refuzat să permită debarcarea de pe o altă navă, Artania, după ce, inițial, testele a șapte dintre cei 800 de pasageri aflați la bord au ieșit pozitiv pentru COVID-19.

„Această navă trebuie să plece imediat”, a spus premierul Mark McGowan. „Poziția noastră este clară, nu vom avea un focar în portul Sydney.”

McGowan a declarat că o a doua navă de croazieră, MSC Magnifica, căreia i s-a refuzat permisiunea de a acosta la Perth la începutul acestei săptămâni, a fost condusă în afara apelor australiene.

MSC Cruises, de care aparține nava, nu a dezvăluit destinația actuală a navei, specificând doar că nu existau pasageri bolnavi la bord.

Zeci de noi cazuri de COVID-19 au fost depistate sâmbătă în rândul celor circa 800 de pasageri aflaţi la bordul vasului de croazieră Artania.

În cele din urmă, a fost permisă acostarea în Freemantle.

Un al treilea vas de croazieră, Vasco da Gama, a acostat sâmbătă. Pasagerii australieni aflaţi la bordul acestuia urmează să fie plasaţi în carantină, în timp ce persoanele neozeelandeze şi britanice vor fi repatriate pe calea aerului

Australia pregătește Rottnest, o fostă insulă închisoare transformată în atracție turistică, pentru a pune în carantină unii dintre cei 800 de australieni aflați la bordul unei a treia nave de croazieră, Vasco de Gama, operată de britanici.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te