Convins că soția l-a înșelat, un bărbat și-a îndemnat copiii să-și ucidă mama cu pietre ca în Biblie

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.03.2023 - 15:15
Convins că soția l-a înșelat, un bărbat și-a îndemnat copiii să-și ucidă mama cu pietre ca în Biblie - FOTO: Profimedia Images

Convins că soția l-a înșelat, un bărbat și-a îndemnat copiii să-și ucidă mama cu pietre ca în Biblie. Fixat pe religie, nu putea suporta să împartă același acoperiș cu o păcătoasă, care încălcase regulile stabilite în cartea sfântă.

SHARE

Un bărbat convins că soția sa începuse o aventură cu un alt bărbat a pus în aplicare un plan "biblic" pentru a o pedepsi și a decis să implice întreaga familie.

Convins că soția l-a înșelat, un bărbat și-a îndemnat copiii să-și ucidă mama cu pietre ca în Biblie

"A comis adulter, este un păcat foarte grav", le tot spunea el celor doi copii ai săi, care erau minori la acea vreme.

După ce i-a obligat pe copii să verifice obsesiv telefonul și jurnalul femeii, a decis să treacă de la vorbe la fapte. I-a dus pe toți într-o pădure, apoi și-a înarmat fiii punându-le pietre în mâini:

Citește și: UE vrea să cumpere la comun muniție în valoare de 1 miliard € pentru Ucraina. Banii, din contribuții

"Acum ucideți-o cu pietre pe mama voastră", a ordonat el, susținând că aceasta era o pedeapsă din Biblie pentru trădători.

Povestea pare desprinsă dintr-o altă epocă demult apusă dar evenimentele datează din anii dintre 2016 și 2018. Acum, bărbatul a fost judecat sub acuzația de rele tratamente și tentativă de omor.

Bărbatul, pierdut în metehnele biblice, își teroriza soția pe care o acuza constant că nu respectă dictatele creștinismului.

Timp de cel puțin doi ani, bărbatul i-ar fi făcut viața literalmente imposibilă soției sale, acuzând-o că l-a înșelat cu un alt bărbat și că nu respectă dictatele creștinismului.

Obsesia de religie l-a făcut să-și piardă mințile

De fiecare dată când venea acasă, copiii trebuiau să-i verifice telefonul și agenda, scotocind prin geanta ei, în căutarea de dovezi incriminatoare pe care să le raporteze tatălui lor.

Bărbatul care era obsedat de religie, ar fi convins întreaga familie să urmeze obsesiv riturile liturgice și ritmurile stricte de rugăciune.

Citește și: EXCLUSIV Apele Române au măsurat debitele pe Chilia și Bîstroe: „Nu sunt modificări semnificative”

În zilele de sărbătoare, familia era obligată să respecte un calendar strict de reguli. Postul impus în timpul Postului Mare, de exemplu, trebuia respectat cu strictețe. O serie de impuneri care, potrivit magistraților, au dus la adevărate maltratări.

Femeia era în mod constant insultată și amenințată, deoarece era considerată o trădătoare. Nu erau doar controalele constante, interogatoriile, întrebările apăsătoare care i se puneau atât ei, cât și copiilor ei. Existau și pedepsele fizice, care urmau să fie aplicate pentru a o face să își ispășească presupusele greșeli.

O condiție care a devenit intolerabilă pe măsură ce lunile treceau, atât de mult încât victima s-a adresat unui centru anti-violență și a depus plângere. Decizia a venit în urma unei ieșiri care s-ar fi putut termina în cel mai rău mod posibil.

Bărbatul a dus familia într-o pădure, cu o scuză. Odată ajuns acolo, și după ce s-a asigurat că nu este nimeni în jur, a luat câteva pietre și le-a dat copiilor, ordonându-le să le arunce asupra mamei lor. Potrivit acestuia, moartea violentă era pedeapsa prescrisă de religia creștină pentru cei care comit adulter.

Cu toate acestea, copiii au refuzat să se supună. Tulburați și în lacrimi, ei l-au implorat pe tatăl lor să se răzgândească, să o ierte pe mama lor, să nu-i oblige să o rănească.

Bărbatul i-a ascultat, hotărând să-și cruțe soția, dar continuând să sublinieze că, prin comportamentul său foarte grav, încălcase regulile religiei lor.

După acest incident, femeia, speriată pentru ea și pentru copii, a decis să se adreseze centrului anti-violență și anchetatorilor. Coordonatorul anchetei este procurorul Daniela Cento, care a cerut și a obținut punerea sub acuzare a bărbatului sub acuzația de rele tratamente în familie, potrivit ilmattino.it

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te