Compozitorul unei piese de la încoronare, inspirat de personalitatea "romantică" a lui Charles

DE Alexandru Pop | 23.04.2023 - 11:59
Compozitorului scoţian Patrick Doyle i-a fost comandată una dintre cele 12 compoziţii noi pentru ceremonia în cadrul căreia Charles şi regina consoartă Camilla vor fi încoronaţi la Westminster Abbey - Foto: Profimedia Images

O nouă compoziţie muzicală pentru încoronarea regelui Charles al III-lea al Marii Britanii se concentrează pe personalitatea "destul de romantică" a monarhului, a declarat compozitorul piesei.

SHARE

Compozitorului scoţian Patrick Doyle i-a fost comandată una dintre cele 12 compoziţii noi pentru ceremonia în cadrul căreia Charles şi regina consoartă Camilla vor fi încoronaţi la Westminster Abbey la 6 mai, relatează agențiile DPA, PA Media și Agerpres.

Doyle, în vârstă de 70 de ani, este cunoscut pentru creaţiile sale din coloana sonoră a unor filme precum "Harry Potter And The Goblet Of Fire", "Thor" şi "Murder On The Orient Express", a declarat pentru agenţia de presă PA că a fost "foarte inspirat" de întâlnirea cu fostul prinţ de Wales şi menţinerea legăturii cu acesta. El a adăugat: "Am fost absolut încântat să mi se ceară să propun un marş de încoronare".

Citește și: În ce destinații au ales românii să fugă de Paște, 1 Mai și Rusalii. Vacanța medie, sub o săptămână

"Piesa a fost scrisă pentru a-i comemora viaţa şi, după ce l-am întâlnit, după o solidă prietenie personală şi profesională cu regele în decursul ultimilor 30 de ani, subconştient, inconştient, am construit-o bazându-mă pe aspecte ale caracterului său, pe care să sperăm că le va găsi reflectate în piesă", a spus compozitorul.

Compozitorul scoţian, nominalizat de două ori la Oscar pentru "Sense And Sensibility" şi "Hamlet", a declarat că marşul relatează povestea lui Charles drept "o persoană destul de romantică", adăugând că este o piesă "foarte reflexivă".

Citește și: Atac sângeros într-un fast-food din Bucureşti. Atacatorul, nemulțumit de shaorma a atacat un nepalez

"Există o conexiune celtică puternică în relaţia lui cu mine şi cu Scoţia şi există momente heraldice, are momente pline de fast şi are şi distracţie şi bucurie", a mai spus el. "Aşadar, toate imaginile diferite pe care le-am văzut şi le-am avut în conversaţiile cu ei, se regăsesc în această melodie", a adăugat compozitorul.

"El iubeşte artele, îi place muzica şi îi place o melodie bună şi să sperăm că această piesă va fi memorabilă şi că vom surprinde unele dintre aspectele care îl definesc", a mai spus Doyle.

El a adăugat că regele a continuat să fie un "mare susţinător" al muzicii sale şi că monarhului "îi place", de asemenea,"stilul său de a compune", alături de faptul că este un "iubitor" al Scoţiei.

Doyle, care va participa la încoronarea de la Westminster Abbey, l-a întâlnit pentru prima dată pe Charles, prinţ Wales la acea vreme, la Riverside Studios din Londra, unde Kenneth Branagh regiza producţia din anii 1980 a piesei "A douăsprezecea noapte" de William Shakespeare.

Patrick Doyle a fost, de asemenea, nominalizat la Premiile Ivor Novello de anul acesta la categoria cea mai bună coloană sonoră pentru filmul "Moarte pe Nil", după un roman de Agatha Christie, în regia lui Kenneth Branagh.

Andrew Lloyd Webber, Iain Farrington, Sarah Class şi Nigel Hess se numără, de asemenea, printre compozitorii care vor semna compoziţiile muzicale create special pentru încoronarea regelui Charles al III-lea al Marii Britanii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te