Comisia Europeană sprijină cu 12 milioane de euro accesul cetăţenilor la informaţii de încredere

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 02.08.2021 - 16:37
Comisia Europeană sprijină cu 12 milioane de euro accesul cetăţenilor la informaţii de încredere. / Foto: downtoearth.org.in

Comisia Europeană a publicat patru noi cereri de propuneri menite să stimuleze o sferă publică dinamică şi diversificată şi să promoveze accesul cetăţenilor la informaţii fiabile în întreaga UE.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Potrivit Executivului comunitar, o cerere de propuneri va sprijini conţinutul media multilingv privind chestiunile europene prin intermediul platformelor digitale, iar celelalte vizează creşterea producţiei de conţinut în acest domeniu prin intermediul unei reţele de posturi de radio.

Citește și: Mama lui Eduard Novak, pe Facebook: atac la Iohannis și petiție pentru Ținutul Secuiesc

În plus, un proiect-pilot va sprijini reţelele media pentru tineret care produc conţinut care îndeamnă la reflecţie cu privire la chestiunile curente prin intermediul formatelor şi al evenimentelor de pe platformele de comunicare socială. În plus, o acţiune pregătitoare pentru platformele media urmăreşte să îmbunătăţească accesul cetăţenilor la informaţii de încredere, implicând furnizorii de servicii audiovizuale şi de presă scrisă.

Finanţarea din partea UE a acestor cereri de propuneri se ridică, în total, la aproape 12 milioane de euro.

Citește și: Record de zboruri anulate de către companiile aeriene. Pasagerii pot cere despăgubiri

Independenţă editorială deplină, pentru toate proiectele finanțate

"Sectorul mass-mediei de ştiri a fost grav afectat de provocările pandemiei, aşadar sporirea rezilienţei acestuia şi stimularea inovării sunt acum mai importante ca oricând. Prin intermediul unor astfel de iniţiative, continuăm să promovăm şi să apărăm un ecosistem mediatic liber şi pluralist, care pune accentul pe tinerii Europei, precum şi pe colaborare, pentru a ajuta oamenii să compare puncte de vedere diferite la nivel transfrontalier", a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton.

Noile cereri de propuneri se bazează pe alte două cereri lansate recent pentru a sprijini sectorul mass-mediei de ştiri: o cerere cu privire la parteneriate în domeniul jurnalismului menită să încurajeze colaborarea transfrontalieră la nivel sectorial între organizaţiile mass-media europene de ştiri în cadrul noului program "Europa creativă" şi o cerere de propuneri finanţată prin programul Orizont Europa, care sprijină proiecte axate pe inovare pentru mass-media.

Aceste iniţiative fac parte dintr-un efort mai amplu de sprijinire a unui mediu mediatic liber, viabil şi pluralist în întreaga UE, astfel cum s-a anunţat în Planul de acţiune pentru democraţia europeană şi în Planul de acţiune pentru mass-media. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te