Comandamentul NATO face planuri pentru angajare în luptă și apărare integrată aeriană

DE Adina Mutăr | 08.09.2024 - 19:03
Comandamentul NATO face planuri pentru a angajare în luptă și apărare integrată aeriană  - Foto: US Navy (imagine cu caracter ilusttrativ)
Comandamentul NATO face planuri pentru a angajare în luptă și apărare integrată aeriană - Foto: US Navy (imagine cu caracter ilusttrativ)

Comandamentul NATO face planuri pentru a angajare în luptă și apărare integrată aeriană. 60 de reprezentanți militari au participat la un forum deschis despre provocările și oportunitățile actuale și viitoare pentru AIRCOM și operațiunile Comandamentului Aliat.

SHARE

Comandamentul NATO face planuri pentru a angajare în luptă și apărare integrată aeriană.

„Aceasta a fost o oportunitate excelentă pentru AIRCOM de a prezenta și explica modul în care vom lupta pentru colegii din toate operațiunile Comandamentului Aliat, agențiile NATO, comenzile operaționale naționale și – nu în ultimul rând”, a declarat generalul James Hecker, comandant AIRCOM, potrivit ac.nato.int.

Comandamentul NATO face planuri pentru angajare în luptă și apărare integrată aeriană 

„În calitate de susținători ai NATO Air Power, avem un rol crucial în promovarea schimbărilor de mentalitate necesare pentru a progresa în descurajare și apărare și în capacitatea noastră de luptă în operațiuni multi-domeniu. Aerul și spațiul sprijină efortul Comandantului Suprem Aliat de a stimula familia de planuri operaționale la toate nivelurile”, a adăugat generalul Hecker. 

În acest context – și pentru a ilustra modul în care luptă AIRCOM – generalul Hecker a reiterat importanța celor cinci priorități ale sale: de la Counter Anti Access/Area Denial (A2AD) și apărare integrată aeriană și antirachetă până la comanda și controlul aerian, schimbul de informații și angajarea agilă în luptă.

Citește și: Aterizarea pe austrăzi, un nou exercițiu tactic al NATO. Eurofighter-ul german a trecut proba

Toate acestea vor fi implementate în programul de exerciții din seria Ramstein Flag în Grecia în octombrie.

Aceste exerciții vor fi o oportunitate de a demonstra capacitatea de a contracara și de a învinge structura și capacitățile A2AD ale unui adversar, asigurând libertatea de manevră și libertatea de acțiune și de a opera Apărarea antiaeriană și antirachetă integrată pentru a apăra teritoriul NATO, oamenii săi, infrastructura critică și capacitati de aparare esențiale.

Citește și: Încă o dronă rusească s-a prăbușit în spațiul european. Oficialii din Letonia anunță incidentul

„Instruirea și exercițiile în aceste domenii sunt fundamentale pentru a dezvolta și implementa tactici, tehnici și proceduri eficiente pentru a obține rezultate eficiente și pentru a fi gata să reacționeze prompt în caz de amenințări”, a subliniat generalul Hecker.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te