Ciucă: „Școlile nu vor trece în online din cauza frigului. Nu este acceptabil o astfel de decizie”

DE Daniel Toșa | 20.10.2022 - 11:09
Ciucă: „Școlile nu vor trece în online din cauza frigului. Nu este acceptabil o astfel de decizie” - FOTO: Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, joi, la o videoconferinţă cu prefecţii, că trecerea şcolilor în program online în perioada sezonului rece din cauza "termiei" nu reprezintă o soluţie care să fie acceptată.

SHARE

"Partea aceasta de trecere a şcolilor în online din cauza termiei nu are loc în discuţia noastră, pentru că am discutat, aşa cum spuneam de cu mult timp înainte, despre măsurile care trebuie luate astfel încât să fie asigurate toate condiţiile.

Nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie în condiţiile în care şi astăzi, când discutăm, căutăm soluţii astfel încât să asigurăm derularea procesului de învăţământ coerent, fără niciun fel de alte sincope. Sigur, ştim foarte bine că sunt câteva localităţi din ţară care în fiecare an au avut nevoie de sprijin pentru termie.

Discutăm de acele localităţi unde încă, din păcate, termia se asigură prin consumul de păcură. Vom găsi soluţii. De altfel, şi prin decizia de ieri de la şedinţa de Guvern am alocat resursele necesare ca la nivelul autorităţilor locale să poată să înceapă achiziţia de combustibil pentru aceste centrale.

Citește și: Tarife RCA: creștere și de 40% într-un an. Ai sub 30 de ani? Plătești 1.500 lei chiar pentru 90 cai

Ca atare, sincer, nu văd şi nu accept să întrerupem procesul de învăţământ pentru că nu există termie în vreuna din unităţile de învăţământ", a transmis Ciucă.

Ce spune ministrul Educației?

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a explicat că probleme în asigurarea condiţiilor normale de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece nu ar trebui să apară în ceea ce priveşte facturile la utilităţi decât datorate consumului.

"Ministerul Educaţiei a ridicat, deja, problema pregătirii pentru asigurarea condiţiilor normale de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Beneficiem de prevederile OUG 119 de anul acesta, care plafonează tarifele pentru energia electrică şi pentru gaze. Practic, cum am spus şi săptămâna trecută presei, preţul fiind plafonat, nu ar trebui să avem diferenţe în ceea ce priveşte facturile la utilităţi decât datorate consumului", a precizat Deca.

Citește și: Spionii britanici avertizează: Putin ar putea face un test nuclear deasupra Mării Negre

Ea a adăugat că în cazul în care apar situaţii speciale acestea ar trebui comunicate autorităţilor centrale din timp.

"Am fost sesizaţi despre o astfel de situaţie în municipiul Giurgiu. Am discutat cu cei de la administraţia publică locală, care ne-au spus că ar avea nevoie de suplimentări de fonduri.

La nivelul ţării, nu previzionăm probleme în acest moment, însă această analiză a fost făcută la începutul lunii septembrie. Vom relua analiza pentru a vedea eventuale evoluţii, în aşa fel încât să ştim din timp potenţialele probleme, pentru a putea să le rezolvăm", a afirmat Ligia Deca.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te