Cine sunt rușii care își iubesc țara, dar îl urăsc pe Putin și luptă pentru Ucraina

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.10.2023 - 14:44
Cine sunt rușii care își iubesc țara, dar îl urăsc pe Putin - Foto: Profimedia Images
Cine sunt rușii care își iubesc țara, dar îl urăsc pe Putin - Foto: Profimedia Images

Există ruși care s-au opus invaziei țării lor. Îl urăsc pe Putin și luptă alături de Ucraineni împotriva propriei lor țări. Nu sunt câteva cazuri răzlețe, sunt sute de ucrainenei.

SHARE

Am auzit despre soldații ruși care refuză să lupte în războiul lui Putin în Ucraina, dar nu la fel de mult despre rușii care aleg să lupte pentru Ucraina. O mișcare curajoasă având în vedere că Kremlinul trebuie să considere acest lucru ca fiind actul suprem de trădare pentru orice rus.

Revista Time a relatat că se pare că există cel puțin câteva sute de ruși care luptă pentru a apăra Ucraina. Nu putem să nu ne întrebăm cine sunt acești ruși care aleg să se înarmeze împotriva propriilor compatrioți?

Cine sunt rușii care își iubesc țara, dar îl urăsc pe Putin și luptă pentru Ucraina

Se pare că este vorba de un amestec de soldați ruși care au fost capturați de Ucraina și au trecut de partea cealaltă, împreună cu cei care văd în acest act un fel de protest politic. 

Igor Volobuev, fostul vicepreședinte al Gazprombank, a avut o idee clară încă de la izbucnirea războiului că nu susține demersul patriei sale de a ataca Ucraina.

Volobuev, care are 50 de ani, a declarat pentru The Guardian: "În momentul în care a izbucnit războiul, am știut imediat că vreau să merg să apăr Ucraina"

Igor a crescut în regiunea Sumi din Ucraina și a simțit nevoia să se alăture unității de apărare teritorială de acolo. Astfel, a părăsit Rusia pentru Ucraina și a petrecut multe săptămâni încercând să se înscrie în serviciul militar ucrainean.

Cu toate acestea, a aflat curând că, din punct de vedere legal, nu putea lupta acolo ca rus.

Cu toate acestea, Volobuyev a descoperit în curând că exista o altă opțiune - să se alăture legiunii "Libertatea Rusiei". Această unitate militară specială formată în întregime din cetățeni ruși face parte din forțele armate ucrainene.

Volobuyev a fost foarte fericit că a găsit această oportunitate pentru ceea ce el consideră a fi vocația sa. Pe 11 iunie, el a făcut un apel  video în care apare ținând în mână un pistol automat, anunțându-și succesul: "Sunt foarte bucuros că mi-am atins primul obiectiv.

 

Dar acum trebuie să urmez rapid o pregătire militară pentru a putea merge efectiv să lupt. Nu mă pot opri la jumătatea drumului".

Un alt exemplu de rus care a ales să sprijine Ucraina în lupta împotriva patriei sale este un lucrător IT în vârstă de 30 de ani care a cerut să fie identificat ca Yan. Yan a vorbit pentru Time despre decizia sa spunând: "Sunt aici pentru a mă opune agresiunii rusești și, de asemenea, pentru a apăra Ucraina".

"Niciun rus nu ar fi trebuit să treacă granița cu o armă în mână", a declarat Yan pentru Time. Yan lucrează în cadrul forțelor de apărare teritorială ucrainene de când a început războiul, în februarie.

Yan a spus că s-ar descrie ca fiind anarhist și că a participat în trecut la proteste împotriva regimului Putin. În urmă cu trei ani, el s-a mutat în munții Urali din Rusia de teama de a nu fi încarcerat, când biroul său a fost percheziționat.

 



 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te