Cine sunt românii care primesc 100 € la al 13-lea salariu? Ce criterii trebuie îndeplinite

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.09.2024 - 14:33
Cine sunt românii care primesc 100 € la al 13-lea salariu? Ce criterii trebuie îndeplinite - Foto: freepik.com (rol ilustrativ)
Cine sunt românii care primesc 100 € la al 13-lea salariu? Ce criterii trebuie îndeplinite - Foto: freepik.com (rol ilustrativ)

Cine sunt românii care primesc 100 € la al 13-lea salariu? Ce criterii trebuie îndeplinite de cei care primesc această sumă? Banii vor veni în perioada sărbătorilor de tarnă

SHARE

Cine sunt românii care primesc 100 € la al 13-lea salariu? Este vorba despre un ajutor din partea statului pe care îl primesc angajații din Italia care se află în dificultăți financiare. 

În această țară trăiesc peste 1.000.000 de români. Astfel că de această măsură pot beneficia și cei care muncesc legal în această țară dacă îndeplinesc unele criterii. 

Adjunctul ministrului Economiei din această țară, Maurizio Leo, confirmă ipoteza de a avansa la sfârșitul anului 2024 Bonusul Befana, contribuția unică de 100 de euro brut pentru familii. cu venituri totale de până la 28 mii euro. 

Cine sunt românii care primesc 100 € la al 13-lea salariu? Ce criterii trebuie îndeplinite

Acest bonus, care se numește Bonus Befana, va fi acordat direct în salariu, fără a necesita o cerere separată din partea beneficiarilor.

Acesta era inițial planificat pentru luna ianuarie 2025. Însă Maurizio Leo a menționat că, în funcție de disponibilitatea bugetară, există posibilitatea ca acest bonus să fie anticipat și plătit în decembrie, ca parte a unui sprijin suplimentar pentru familiile cu venituri limitate.

Dar acest ajutor nu se acordă oricui. 

Citește și: 10.000 lei/lună salariu, spor de noxe, de tunel, al 13-lea salariu, la METROU unde se lovesc trenuri

Nu toți lucrătorii vor putea beneficia de bonus, întrucât va fi necesară îndeplinirea unor cerințe stricte pentru anul fiscal 2024. Prima cerință se referă la veniturile anuale: pentru a putea accesa bonusul, venitul total nu trebuie să depășească 28.000 euro. Această limită a fost stabilită pentru a se asigura că scutirea economică este destinată în principal grupelor cu venituri medii-scazute, considerate cele mai expuse dificultăților economice în această perioadă.

Pe lângă venituri, decisivă va fi și situația fiscală a angajatului. Bonusul se va acorda doar celor care au impozit net pozitiv, adică celor care, după deduceri fiscale, sunt încă supuși plății Irpef, scrie La Stampa.

 În consecință, așa-zișii incompetenți, adică cei cu un venit atât de mic încât nu trebuie să plătească impozite, vor fi excluși din beneficiu.

Citește și: SURSE 1.000.000 pensionari au luat la recalculare pensii mai mici decât au contribuit. De ce?

În fine, un alt criteriu fundamental de acces la bonus se referă la statutul de familie. Pentru a obține cei 100 de euro, lucrătorul trebuie să fie căsătorit cu cel puțin un copil în întreținere, sau un părinte singur cu copii în întreținere, în cazul separării sau nerecunoașterii copilului de către celălalt părinte. În anumite circumstanțe, bonusul va fi accesibil și celor care au grijă de copii adoptați, plasați sau afiliați, cu condiția ca aceștia să nu mai fie căsătoriți.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te