Cine îl înlocuiește pe Boris Johnson. Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, favorit

DE Elena Andrei | Actualizat: 07.07.2022 - 17:16
Ben Wallace, favorit pentru a-l înlocui pe Boris Johnson/foto: profimedia
Penny Mordaunt, ministrul Comerțului/foto: profimedia
Rishi Sunak, fost cancelar/foto: profimedia
Nadhim Zahawi, ministru al Finanțelor Publice/foto: profimedia

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, este favorit în rândul membrilor Partidului Conservator pentru a fi următorul lider al formațiunii, arată rezultatele unui sondaj YouGov realizat joi, în timp ce se aștepta demisia lui Boris Johnson.

SHARE

Ben Wallace este un ministru de cabinet popular în rândul membrilor conservatori, după ce s-a dovedit a fi un ministru al Apărării ferm în conflictele din Ucraina și Afganistan.

Fost ofițer decorat al armatei, în vârstă de 47 de ani, este caracterizat ca fiind capabil să „sabilizeze nava”.

Penny Mordaunt, ministrul Comerțului, rezervistă a Marinei, în vârstă de 49 de ani, se bucură de o mare popularitate în rândurile conservatorilor. În prezent, ea este a doua favorită pentru a deveni următorul premier.

Dar și-a enervat colegii făcând campanie deschisă în timpul diferitelor probleme politice ale lui Johnson.

În sondajele mass media, Rishi Sunak e favorit

Mai multe publicații au făcut sondaje în rândul cititorilor cu întrebarea pe cine ar dori ca premier și candidatul favorit a ieșit Rishi Sunak.

Rishi Sunak a ieșit pe primul loc, primind 36,66% din voturi. Cândva socotit un „lider în așteptare”, fostul cancelar, în vârstă de 42 de ani, a suferit o lovitură atunci când s-a aflat că soția sa deținea statutul de non-domiciliat. Nucleul partidului este nemulțumit de criza din Sănătate, dar are bunăvoința publică pentru banii acordați în pandemia Covid.

Pe locul al doilea în opinia publică se află Ben Wallace, cu 21,92%, în timp ce Liz Truss a ieșit pe locul trei, cu 14,49% din voturi.

Jeremy Hunt, care a mai fost contracandidatul lui Boris, a primit doar 7,24%. Sondajele arată că ar fi învins de toți ceilalți candidați în ultimul tur.

Casele de pariuri fac, de asemenea, „prognoze” pe cine ar putea paria, cu Rishi Sunak, de asemenea, în frunte, la nivel național.

Nadhim Zahawi, un refugiat irakian care a trecut de la a ajunge în Marea Britanie fără să știe o boabă englezește, la a conduce școli, se numără pe lista scurtă a favoriților.

Nou cancelar al Finanțelor Publice, în vârstă de 55 de ani, a fost propulsat în Cabinet după o perioadă de succes ca ministru care s-a ocupat de campania vaccinurilor.

Liz Truss, secretarul de Externe, 46 de ani, ambițioasă și prietenoasă cu mediul rețelelor de socializare, este văzută în rândul partidului ca „moștenitoare al lui Thatcher” și favorizată de public pentru reducerea taxelor.

Sajid Javid, care a demisionat aseară din funcția de Secretar de Stat pentru Sănătate și Asistență Socială, este de asemenea pe listă. Numit secretar de stat pentru sănătate după demisia lui Matt Hancock.

Anterior, a demisionat din funcția de cancelar în februarie 2020, în urma unei dispute furioase cu Johnson privind personalul său.

Javid a părăsit guvernul după ce i s-a oferit șansa de a rămâne în cadrul unei remanieri a Cabinetului - dar numai dacă își concedia toți consilierii.

Steve Baker, care s-a descris anterior ca fiind „omul dur al Brexitului”, conduce puternicul Grup de Cercetare Europeană (ERG).

El este un critic al lui Johnson și a cerut demisia acestuia în luna aprilie a acestui an. De asemenea, el a fost profund critic față de restricțiile totale Covid.

Baker a declarat că ar candida pe o platformă pentru a anula planurile de a plăti fermierii pentru a conserva mediul înconjurător în loc să producă alimente.

Suella Braverman, procuror general încă în funcție, în ciuda faptului că a cerut demisia premierului și a declarat că va candida pentru a-l înlocui.

Ea a fost anterior un aliat important al lui Johnson, dar a declarat astăzi că „circumstanțele s-au schimbat dramatic în ultimele 48 de ore".

Cota anterioară a ei era de 100/1, dar toți indicii arată că câștigă teren, reducând vertiginos decalajul față de primii clasați în orele dimineții.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te