Tânăra a studiat incognito la Harvard.
Este singurul copil al celui de-al doilea cel mai puternic lider din lume, dar, spre deosebire de Ivanka Trump sau Malia și Sasha Obama, puțini oameni îi știu măcar numele: Xi Mingze.
În afară de câteva detalii biografice de bază, se știu foarte puține despre fiica președintelui chinez Xi Jinping cu a doua soție a acestuia, celebra cântăreață de muzică populară, Peng Liyuan.
Tânăra de 27 de ani s-a născut pe 27 iunie 1992 și a studiat franceza la Școala de limbi străine din Hangzhou.
Cine este Xi Mingze, fiica președintelui chinez Xi Jinping. A studiat incognito la Harvard
Potrivit China Times, ea a fost supranumită „Xiao Muzi” de către bunicul ei, revoluționarul comunist și fost oficial de stat Xi Zhongxun, „catalogând-o drept o persoană nevinovată și decentă, utilă societății”.
Ea este „o fată discretă și simplă, care are lectura și moda printre hobby-urile ei”, potrivit unui profil din 2012 publicat de un ziar taiwanez.
În 2008, după cutremurul devastator din Sichuan, tânăra de 16 ani și-a luat concediu de la școală pentru a petrece o săptămână asistând la eforturile de ajutorare în caz de dezastru și îngrijind supraviețuitorii răniți, a declarat mama ei.
Întrebată dacă este îngrijorată de siguranța fiicei sale, Peng a spus: „Deoarece cutremurul a luat atâtea vieți și a declanșat un dezastru atât de mare, fiica mea a trebuit să meargă în prima linie pentru a ajuta. Timp de șapte zile, ca voluntar, a muncit din greu și niciodată nu s-a plâns. Ea a învățat multe și și-a făcut, de asemenea, mulți prieteni locali. Ea a spus că oamenii din Sichuan sunt drăguți, puternici și amabili."
Înconjurată 24 de ore pe zi de gărzi de corp, intimitatea lui Xi Mingze are de suferit.
La fel ca Vladimir Putin cu fiicele sale „secrete”, liderul chinez o protejează cu înverșunare de privirile indiscrete ale lumii exterioare, folosindu-se adesea de cenzura Internetului aplicată de dictatura comunistă.
Ea a călătorit în SUA în 2010 pentru a studia la Universitatea Harvard din Boston/Massachusetts sub pseudonim, și abia în 2012 s-a aflat acest lucru.
„Washington Post” a scris pentru prima dată în luna mai a acelui an că și-a luat o licență la prestigioasa școală și a punctat că „colegii studenți o descriu ca fiind studioasă și discretă”.
Mai târziu în acel an, un jurnalist de la Mail on Sunday din Marea Britanie a reușit să găsească câteva persoane care o cunoșteau și a publicat o scurtă poveste însoțită de o fotografie a ei care a apărut pe Facebook.
„Este pasionată de lectură, foarte tăcută și studioasă”, a declarat pentru ziar una dintre cunoștințele ei, un scriitor chinez.
Se spunea că ea este dedicată studiilor, evitând stilul de viață al unui alt student chinez proeminent de la Harvard, Bo Guagua, fiul politicianului chinez Bo Xilai.
Fotografie cenzurată
Povestea conținea puține detalii suculente, dar a fost considerată o bombă pe rețelele sociale chineze. O fotografie a articolului a fost distribuită pe scară largă pe Weibo, reușind să scape de cenzori pentru o vreme.
Serviciul de monitorizare al Universității din Hong Kong, Weiboscope, a raportat că imaginea a fost în cele din urmă interzisă, la fel ca și repostările ulterioare ale poveștii – probabil din cauza întrebărilor incomode despre modul în care președintele chinez, cu un salariu oficial de aproximativ 20.189 de dolari, și-ar putea permite sute de mii de dolari pentru a-și trimite fiica la una dintre cele mai scumpe universități din lume.
Xi Mingze, care a studiat Psihologia și Limba engleză, și-a luat licența în Arte, în 2014, și s-a întors la Beijing.
Citește și: Falimentul băncii Silicon Valley poate provoca un tsunami pe bursele asiatice. Miliarde $, blocate
Potrivit corespondentului Asahi Shimbun, Kenji Minemura, care a participat la ceremonia ei de absolvire, în perioada petrecută la Harvard, adevărata ei identitate era cunoscută doar de o mână – „mai puțin de 10” – de profesori și prieteni apropiați.
În 2015, ea și-a făcut prima apariție publică alături de părinții ei de când tatăl ei a preluat puterea în 2013, în satul îndepărtat Yanan din Liangjiahe, provincia Shaanxi, pentru a le oferi localnicilor cadouri de Anul Nou Chinezesc, a informat First Post.
Citește și: VIDEO Pentagonul investighează prima înregistrare cu o dronă a unui OZN într-o zonă de conflict
Yanan este locul unde președintele și-a început cariera politică în anii 1970, după ce a fost trimis acolo pentru o perioadă de șase ani de „reeducare” și este supranumit „leagănul revoluției roșii”, potrivit publicației.
De atunci, Xi Mingze și-a păstrat în mare parte un profil scăzut – și, în calitate de membru al celei mai tinere generații a așa-numitei „nobilimi roșii” descendentă din liderii revoluției comunitare, încă nu este clar dacă ea va intra într-o zi în viața publică.