Cine a fost cu adevărat Jessica Jay, artista fără chip, care i-a înnebunit pe români cu Casablanca?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.11.2023 - 11:47
Cine a fost cu adevărat Jessica Jay, artista fără chip, care i-a înnebunit pe români cu Casablanca? - Foto: Gherla / imagine cu caracter ilustrativ

Puțină lume știe că melodia „Casablanca”, un hit uriaș de discotecă, ce a rezistat cu încăpățânare de-a lungul timpului, a fost inspirată de filmul de dragoste cu același titlu din 1942. Cu toate acestea, nici despre artista care îl cântă nu există detalii concrete.

SHARE

În vara / toamna anului 1995, DJ-ii au fost copleșiți de cererea uriașă pentru melodia „Casablanca”, un cover pe ritmuri euro-pop, semnat „Jessica Jay”. Însă, cine a fost cu adevărat Jessica Jay și cum arată de fapt? Totul, un mister.

Cine a fost Jessica Jay?

Jessica Jay a fost o cântăreață care a cântat hitul Europop din 1995, Casablanca, și o mulțime de alte cântece de dans. Majoritatea melodiilor sunt în engleză, însă misterul din jurul acestei artiste nu a fost încă deslușit.

Internauții și cei care au fost înnebuniți după piesa Casablanca sunt intrigați să afle cine este această Jessica Jay, însă nu există niciun detaliu concret cum că aceasta ar exista.

Citește și: FOTO Descoperire epocală: Statuia unui „lamassu", de peste 2.700 de ani vechime, găsită în Irak

Iată ce se știe până acum:

Potrivit acestor informații Amazon , „Jessica Jay a apărut pentru prima dată pe scena muzicală cu „Broken Hearted Woman” în 1993, care a devenit cea mai mare melodie din 1993, vânzându-se 1 milion de exemplare numai în Thailanda și peste 500.000 de exemplare în Asia. După o pauză de 6 ani, Jessica se întoarce cu un nou album mult așteptat „My Heart Is Back”.

Există 2 profil myspace pentru Jessica Jays (vezi aici și aici ) dar mă îndoiesc serios că acești oameni sunt adevărata Jessica Jay. Au 20 și 22 de ani și nu au nicio mențiune despre cele mai faimoase cântece ale ei.

Denpasar Moon este o altă melodie a lui Jessica Jay de pe Youtube, care arată pur și simplu diverse scene de plajă. (De fapt, este destul de în concordanță cu sentimentul Europop al celorlalte cântece ale ei). 

Iată o versiune karaoke pe YouTube a lui Broken-Hearted Woman, care sugerează distribuția asiatică a acestui cântec. 

Iată un videoclip de pe youtube numit Chilly Cha Cha. Nu poate confirma nimeni că această melodie este de la Jessica Jay.

Limbajul comentatorilor de pe youtube oferă însă un mister. La cântecul Chichiquita, toți comentatorii scriu în tagalog, la cântecul Casablanca, mulți dintre comentatori scriu în albaneză (!) ; pe de altă parte, comentatorii scriu într-o limbă non-romană cu alfabetul roman (turc?). 

Un link Google identifică o „Jessica Jey” cu muzica SAIFAM , care pare a fi o companie de distribuție de CD-uri situată în Italia. Se pare că distribuie o mulțime de CD-uri compilații care constau în hituri dance/dj.

Ce au mai scris internauții despre ea?

Potrivit unei persoane care a comentat, Jessica Jay este un „concept disco”, cu starul Italo-disco Dora Carofiglio oferind vocea feminină. 

Potrivit lui Simon (vezi mai jos), Dora Carofiglio a fost principala Jessica Jay. Privind acest videoclip Novecento (în care apare de fapt Dora!), nu poți nega asemănarea vocii. 

Este un mix de David Morales și sunt sigur că probabil a mixat Casablanca și celelalte melodii. În mod uimitor, se pare că nu se găsesc fotografii ale Dorei, deși ea pare să cânte în videoclipul Novecento. Dora a cântat și sub numele de Valerie Dore.

Născută și crescută într-o familie muzicală din clasa medie superioară din Europa, Jessica Jay era atât de pasionată de cântat încât a înregistrat peste 100 de cântece. Cu toate acestea, nu s-a gândit niciodată că unul dintre ei va avea succes, undeva, în Asia. „Nu m-am gândit niciodată că „Broken Hearted Woman” va deveni un hit. În acel moment, tocmai am înregistrat această melodie și am plecat acasă după ce am terminat cu ea”, a spus ea.

Citește și: FOTO Noi descoperiri, în situl Păuleni - Ciuc Dâmbul Cetăţii: Amforete şi vase de peste 4.000 de ani

După aceea, s-a trezit mutându-se în Rusia împreună cu familia. Odată ajunsă acolo, ea s-a adaptat la noul mediu și a acordat prima prioritate studiului ei. „Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu noua casă. A trebuit să uit să cânt pentru o vreme. Încă am cântat cu prietenii mei, dar înregistrarea unei melodii nu era nici pe departe posibilă. Până acum".

Imediat după absolvire, Jessica Jay s-a întors în afaceri, făcând ceea ce îi place și se pricepe foarte bine: cântă. „M-am bucurat atât de mult că pot să cânt din nou, să pot face din nou ceea ce iubesc după toți acești 6 ani. Și nu cred că absența ar trebui să aducă vreo problemă”.

„Broken Hearted Woman” a adus un interes pentru mine. A fost păcat că nu am avut ocazia să cunosc pe nimeni atunci. Dar, având o latură pozitivă, nu cred că nimănui nu i-ar plăcea să vadă o fetiță cântând „Broken Hearted Woman”. Totuși, dacă vrei să mă cunoști mai bine, deja ai făcut-o.”, ar fi spus Jessica Jay, potrivit unor internauți.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te