Chinezii, șocați de anunțul Beijingului că strategia „zero Covid” va dura cinci ani

DE Elena Andrei | 28.06.2022 - 20:38
Chinezii, șocați de anunțul Beijingului că strategia „zero Covid” va dura cinci ani/foto: ndtv

Autoritățile de la Beijing au stârnit confuzie și îngrijorare după ce au anunțat că politica strictă de „zero Covid” ar putea fi în vigoare în următorii cinci ani, incluzând teste obligatorii în masă și restricții de călătorie.

SHARE

Anunțul, publicat luni seară, a fost atribuit lui Cai Qi, secretarul de la Beijing al Partidului Comunist Chinez. Textul original spunea: „În următorii cinci ani, Beijingul se va ocupa fără încetare de normalizarea prevenirii și controlului epidemiilor."

Anunțul a fost postat pentru prima dată de Beijing Daily și republicat de media de stat. 

Acesta preciza că autoritățile se angajează „să mențină și să îmbunătățească gestionarea strictă a mecanismului comun de coordonare a prevenirii și controlului, precum și sistemul de răspuns în caz de urgență al orașului, inclusiv cel destinat să oprească circulația și transferul virusului prin izolare, gestionare și control, imediat ce apar cazurile”.

Citește și

VIDEO Tupeu maxim: Jaf armat la un târg de artă în Olanda, în fața vizitatorilor șocați

VIDEO Mărturiile marinarilor contrazic Pentagonul: Navele de război americane, urmărite de OZN

De asemenea, menționa continuarea inspecțiilor stricte ale locuințelor, normalizarea testelor  și gestionarea intrărilor și ieșirilor din oraș.

Președintele Xi Jinping a ordonat autorităților să găsească un echilibru între politica „zero-Covid” și creșterea economică.

Anunțul de luni și amendamentul ulterior au stârnit furie și confuzie în rândul locuitorilor din Beijing. Majoritatea comentatorilor de pe rețelele de socializare nu păreau surprinși de perspectiva continuării sistemului pentru încă o jumătate de deceniu, dar puțini au fost cei care au susținut ideea.

Unii observatori au sugerat că sintagma „cinci ani” este un termen folosit adesea în anunțurile guvernamentale, existând speranța că a fost adăugată în mod eronat de editorul inițial al anunțului - Beijing Daily.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.