China pregătește arme biologice pentru exterminarea dușmanilor. Spionii strâng informații genetice

DE Adina Mutăr | Actualizat: 02.11.2023 - 20:24
China pregătește arme biologice pentru exterminarea dușmanilor - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

China pregătește arme biologice pentru exterminarea dușmanilor. Spionii strâng informații genetice. Ministerul chinez al Securității de Stat a lansat o declarație alarmantă pe WeChat în care anunță că anumite „organizații neguvernamentale” pregătesc atacuri biologice.

SHARE

China pregătește arme biologice pentru exterminarea dușmanilor. Spionii strâng informații genetice, acuză China, în timp ce numeroase agenții de securitate străine raportează că Beijingul este cel care pregătește un război biologic și Covid-19 a fost un „test”.

Ministerul Securității de Stat a lansat o declarație alarmantă pe WeChat - rețea socială  chineză - în care anunță că anumite „organizații neguvernamentale” au recrutat voluntari chinezi pentru a colecta date despre distribuția biodiversității sub pretextul cercetării speciilor biologice.

China pregătește arme biologice pentru exterminarea dușmanilor.  Spionii strâng informații genetice

Declarația a menționat că „aceste națiuni străine pregătesc arme de inginerie genetică ce vizează diferențele asociate cu etnia sau rasa”.

China susține că teroriștii s-au „înarmat” cu arme genetice create de inteligență artificială care vizează anumite rase.

Aceste acuzații au fost făcute după ce RFK Jr, candidat independent la președinția SUA cu șanse de reușită, a susținut că boala Covid-19 a fost „țintită etnic” pentru a nu afecta evreii sau chinezii, într-o declarație controversată.

„În comparație cu armele biologice și cu armele chimice tradiționale, armele genetice sunt mai ascunse, înșelătoare, ușor de răspândit și dăunătoare pe termen lung și sunt dificil de prevenit, dificil de izolat și mai ieftine. Odată folosite în război, consecințele vor fi devastatoare', a transmis ministerul chinez.

Citește și: OMS nu e mulţumită de informaţii. Cere acces total Chinei, pentru aflarea originii Covid-19

Un ordin general al președintelui Joe Biden ar urmări ca inteligența artificială să nu fie folosită pentru a crea arme nucleare sau arme biologice și genetice.

În timp ce China consideră că națiunea sa este o țintă, candidatul la președinție Robert Kennedy Jr a declarat anterior că Beijingul este cel care dezvoltă arme biologice etnice.

Ministerul Securității de Stat din China susține că „națiuni străine ar putea ataca”, deoarece „organizația teroristă” la care face referire fără să specifice despre ce grupare e vorba i-a folosit pe chinezi pentru a fura date despre specii, încărcate într-o aplicație pentru smartphone.

Citește și: China strânge date genetice de la popoarele lumii. Lucrează la o armă ADN devastatoare

Potrivit Global Times, dacă un model AI este alimentat cu suficiente mostre genetice umane, acesta poate analiza și înțelege caracteristicile genetice unice ale fiecărui grup etnic.

„Menținerea biosecurității este o responsabilitate comună a întregii societăți. Toată lumea ar trebui să stabilească un sentiment de biosecuritate și să tragă înțelepciune din lecțiile învățate în abordarea riscurilor de biosecuritate, cum ar fi urgențele de sănătate publică”, transmite Securitatea chineză.

Vestea vine la doi ani după ce un raport al serviciilor secrete străine susținea că oamenii de știință chinezi se pregătesc pentru un al treilea război mondial purtat cu arme biologice și genetice.

Raportul se referea la referate din 2015 ale oamenilor de știință chinezi care arătau că „arma de bază pentru victorie” într-un al treilea război mondial ar fi una genetică și subliniau chiar și  condițiile perfecte pentru a elibera o armă biologică, documentând impactul pe care l-ar avea asupra „sistemului medical al inamicului”.

Această ultimă dovadă că Beijingul a considerat potențialul militar al coronavirusurilor SARS încă din 2015 a stârnit, de asemenea, noi temeri cu privire la cauza Covid-19, iar unii oficiali cred că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator chinez.

Mai ales că, sub forma ajutorului acordat în timpul pandemiei, China a oferit laboratoare de analiză rapidă care strângeau și date biologice din diverse țări, inclusiv în Europa.

Dosarul oamenilor de știință și al oficialilor din domeniul sănătății din Armata Populară de Eliberare, despre care au fost raportate detalii, a examinat manipularea bolilor pentru a face arme „într-un mod nemaivăzut până acum”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te