China permite intrarea pe teroritoriul său doar persoanelor care au fost imunizate cu ser chinezesc

DE Miruna Moldoveanu | 16.03.2021 - 14:06
China va acorda vize de intrare pe teritoriul său anumitor cetăţeni străini vaccinaţi cu un ser chinezesc/FOTO: unsplash.com

China este pe cale să relaxeze restricţiile de intrare pe teritoriul său pentru cetăţenii unor ţări, printre care SUA, cu condiţia ca aceştia să fi fost imunizaţi cu ser chinezesc, scrie AFP.

SHARE

Pentru a preveni o reapariţie a epidemiei de coronavirus, frontierele chineze sunt închise de un an de zile pentru majoritatea cetăţenilor străini. China, unde COVID-19 a apărut la sfârşitul lui 2019, afirmă că astfel a reuşit să eradicheze de atunci epidemia pe teritoriul său.

Ambasada Chinei în SUA a anunţat luni într-un comunicat că va începe să trateze cererile pentru viză ale celor "care au primit un vaccin chinezesc împotriva COVID-19", chiar dacă niciun ser chinezesc nu este încă disponibil pe teritoriul american.

Citește și: Coordonatorul vaccinului Ebola: De ce e complet neindicat să vaccinezi în masă în plină pandemie

Această reluare a procedurii se aplică vizelor de lucru, de călătorie în scop de afaceri şi din "raţiuni umanitare" precum reuniunile de familie.

Nouă condiție impusă de China pentru a putea intra pe teritoriul țării: vaccinarea cu un ser chinezesc

Potrivit comunicatului, procedura vizează candidaţii care au primit două doze de vaccin sau chiar una singură cu cel puţin 14 zile înainte de a solicita viza. Cu toate acestea, o carantină ce poate ajunge la trei săptămâni va rămâne obligatorie după sosirea lor pe teritoriul chinez.

Citește și: Pentru vârstnici nu există locuri la vaccinare de peste o lună, deși a început și etapa a III-a

Ambasadele Chinei în mai multe ţări, printre care India, Pakistan, Filipine, Italia şi Sri Lanka, au publicat comunicate similare, însă niciun vaccin chinezesc nu este disponibil în unele dintre aceste ţări unde a fost anunţată măsura, cum sunt India sau Italia, ceea limitează anvergura anunţului făcut de China.

Franţa nu este vizată de această relaxare a restricţiilor, precizează AFP.

Beijingul îşi accelerează campania de vaccinare destinată populaţiei sale, cu patru vaccinuri locale autorizate, însă niciun vaccin străin nu a fost deocamdată aprobat de autorităţile chineze.

Beijingul crește ritmul de vaccinare

De asemenea, China a exportat masiv vaccinuri proprii în străinătate, pentru a atenua criticile internaţionale în ceea ce priveşte modul în care a gestionat criza sanitară la începutul pandemiei, notează AFP.

Vaccinuri chinezeşti au fost livrate în câteva zeci de ţări, printre care Turcia, Indonezia şi Cambodgia, iar Beijingul intenţionează să exporte alte aproape 400 de milioane de doze, potrivit mass-media chineze, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.