China lansează o navă de asalt care să „înfrângă” SUA. Taiwan pregătește populația pentru invazie

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.08.2024 - 15:29
China lansează o navă de asalt care să „înfrângă” SUA. Taiwan pregătește populația pentru invazie - Foto: Profimedia Images (Imagine cu rol ilustrativ)
China lansează o navă de asalt care să „înfrângă” SUA. Taiwan pregătește populația pentru invazie - Foto: Profimedia Images (Imagine cu rol ilustrativ)

China pregătește o navă de asalt superioară SUA. Taiwan pregătește populația pentru invazie, scrie presa Occidentală. China va putea adăposti 2.000 de soldați și zeci de avioane pe noua navă.

SHARE

Marina Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLAN) a venit cu ceva nou. Primele fotografii prin satelit ale navei amfibii tip 076 din clasa Yulan (landing helicopter assault - LHA) arată că aceasta este chiar mai mare decât o navă din clasa similară a Marinei SUA: 50 000 de tone față de 45 000.

Citește și: VIDEO 26 de țări contra Chinei, care a izolat Taiwan cu avioane de luptă. Distrugător SUA, implicat

Aceasta este cea mai mare navă amfibie de asalt din lume - mai mare decât unele nave care sunt considerate portavioane în toată regula. De exemplu, singurul portavion al Franței, Charles De Gaulle, are 42 000 de tone.

China lansează o navă de asalt care să „înfrângă” SUA. Taiwan pregătește populația pentru invazie

Navele de război chinezești moderne tind să semene foarte mult cu cele americane, iar în unele privințe Type 076 seamănă cu un amfibiu cu punte mare din clasa America sau Wasp al Marinei SUA. Există o punte de zbor mare și plată, o insulă de control într-o parte, ascensoare pentru a aduce aeronavele de pe puntea hangarului și pentru a le coborî din nou.

Există, de asemenea, spații de cazare în care pot fi înghesuiți aproximativ 2.000 de pușcași marini ai Armatei de Eliberare a Poporului. Sub toate acestea se află o punte cu puțuri, astfel încât diferite tipuri de ambarcațiuni de debarcare sau blindate  pot fi introduse și scoase din navă la linia de plutire. China este mare amatoare de vehicule blindate înot: PLAN Marines ZTD-05 are un tun de 105 mm, metal greu pentru ceva care trebuie să plutească.

Citește și: China, gata de invazia Taiwanului. 45 de avioane și 6 nave de război chineze au înconjurat insula

Un alt cuvânt pentru "asalt amfibiu" este, desigur, "invazie" - un cuvânt des întâlnit în aceeași propoziție cu "Taiwan" în aceste zile. Faptul că China construiește cea mai mare navă de invazie din lume este cu siguranță de interes. Sursa AICI

ce face Taiwanul?

Taipeiul dorește să creeze o forță de rezervă profesionistă care să sprijine 155 000 de soldați activi. Toți bărbații taiwanezi născuți în sau după 2005 sunt obligați să se înroleze pentru un an de serviciu, în timp ce aproximativ 2 milioane de foști soldați ar trebui să urmeze cursuri de perfecționare la fiecare doi ani. Sursa AICI

Autoritățile taiwaneze își pregătesc cetățenii pentru o invazie chineză. În prezent, țara nu o duce foarte bine, afirmă The Washington Post.

Amenințarea Beijingului s-a intensificat după ce Xi Jinping a declarat că reunificarea Chinei cu Taiwanul este inevitabilă. El și-a subliniat dorința de a folosi forța pentru a atinge acest obiectiv, trimițând un număr tot mai mare de avioane militare și nave de război pentru a inspecta apărarea insulei.

Taiwanul, la rândul său, încearcă să își îmbunătățească capacitățile de apărare. În special, acesta extinde serviciul militar obligatoriu și modernizează formarea actuală a rezerviștilor, ca parte a unei schimbări mai ample în strategia de apărare. Acest lucru este făcut pentru a-l face pe Xi Jinping să se gândească de două ori înainte de a-și asuma riscuri și de a folosi forța.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te