China are inteligență artificială (IA) pentru a citi gândul membrilor PCC și a le testa loialitatea

DE Elena Andrei | 04.07.2022 - 19:17
China a dezvoltat inteligență artificială ce poate citi gândul membrilor PCC /foto: profimedia

China ar fi creat un sistem de inteligență artificială (AI) care poate evalua loialitatea membrilor Partidului Comunist.

SHARE

Potrivit lui Didi Tang, reporter al cotidianului Times din Beijing, sistemul a fost dezvoltat de cercetătorii de la Hefei Comprehensive National Science Centre.

Acesta poate analiza expresiile faciale și undele cerebrale ale membrilor Partidului Comunist pentru a determina cât de receptivi sunt aceștia la „educația gândirii".

Tang spune că tehnologia a fost detaliată într-un articol care a fost încărcat pe internet la 1 iulie și șters la scurt timp după aceea.

În articol se spune: „Pe de o parte, poate judeca modul în care membrii de partid au acceptat gândirea și educația politică. Pe de altă parte, va furniza date reale pentru gândirea și educația politică, astfel încât aceasta să poată fi îmbunătățită și îmbogățită”.

Tehnologia AI va consolida „încrederea și determinarea membrilor Partidului Comunist de a fi recunoscători partidului, de a asculta partidul și de a urma partidul”.

Centrul Național Științific Comprehensiv din Hefei a încurajat 43 de membri ai Partidului Comunist, care fac parte și din echipa de cercetare, să testeze tehnologia.

Nu este clar cum va fi implementată în întregul sistem pentru a monitoriza milioanele de membri ai Partidului Comunist din țară.

Citește și

SURSE Premierul a cerut Ministerului de Finanțe o grilă de impozitare e pensiilor speciale

VIDEO NATO „preatribuie” forțe ce vor apăra România și alte țări „aproape de Rusia”

Citirea undelor cerebrale ale oamenilor nu este ceva nou în China. În 2018, South China Morning Post a raportat că tehnologia de scanare a creierului a fost folosită pe muncitorii din fabricile din Hangzhou.

Aceasta presupunea utilizarea unor căști de citire a creierului pentru a citi emoțiile unui muncitor pentru a detecta vârfurile emoționale, cum ar fi depresia, anxietatea sau furia.

Partidul Comunist Chinez, condus de președintele Xi Jinping, consideră că „gândirea și educația politică” sunt esențiale pentru loialitatea față de partid.

Partidul are deja o „aplicație de îndoctrinare” pentru membrii săi, numită "Xuexi Qiangguo" sau „Studiază pentru a face China puternică".

Aplicația îi obligă pe cei 96,77 milioane de membri ai săi să câștige puncte citind articole, vizionând videoclipuri și răspunzând la chestionare despre eroii comuniști.

Aceasta monitorizează timpul pe care utilizatorii îl petrec răsfoind citatele inspiraționale ale președintelui Jinping și vizionând scurte videoclipuri cu discursurile și călătoriile sale.

Membrii își pot răscumpăra punctajele în schimbul unor cadouri precum produse de patiserie și tablete, a relatat anterior AFP.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te