China, „acțiuni ofensive” în jurul Taiwanului. Taipei, în alertă militară maximă

DE Adina Mutăr | Actualizat: 14.10.2024 - 20:46
China, „acțiuni ofensive” în jurul Taiwanului - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
China, „acțiuni ofensive” în jurul Taiwanului - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

China, „acțiuni ofensive” în jurul Taiwanului. Taipei, în alertă militară maximă. China practică acțiuni ofensive în jurul Taiwanului în cadrul Joint Sword 2024B, desfășurând grupul portavionului Liaoning..

SHARE

China, „acțiuni ofensive” în jurul Taiwanului. Taipei, în alertă militară maximă.

Comandamentul Armatei Populare de Eliberare din China a raportat că, la 14 octombrie, Comandamentul Teatrului de Est al PLA și-a trimis trupele să efectueze misiuni militare cu numele de cod „Joint Sword-2024B” în strâmtoarea Taiwan și în zonele din nordul, sudul și estul insulei Taiwan.

Ca parte a operațiunii, China a desfășurat grupul de portavion Liaoning pentru a conduce exercițiile comune cu armata, marina, forțele aeriene și forțele de rachete.

China, „acțiuni ofensive” în jurul Taiwanului. Taipei, în alertă militară maximă

Potrivit raportului oficial, trupele se vor concentra pe patrularea mării și a spațiului aerian, exersând blocarea porturilor și zonelor cheie ale insulei și atacarea țintelor maritime și terestre.

„Exercițiul servește și ca un avertisment sever la acțiunile separatiste ale Forțelor „Independenței Taiwanului”. Este o operațiune legitimă și necesară pentru a proteja suveranitatea națională și unitatea națională”, a declarat căpitanul Li Xi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului PLA din China în Teatrul de Est.

Citește și: Ce este „strategia Anaconda” prin care China sufocă Taiwan? 282 de nave „stau la pândă”. Ce face SUA

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că insulele periferice aflate sub controlul Taipei sunt în „altă maximă” și că „aeronavele și navele vor răspunde la acțiunile inamice în conformitate cu regulile de angajare”.

Ministerul a mai raportat că 25 de avioane și 7 nave ale Armatei Populare de Eliberare s-au apropiat de insulă în ultima zi, dintre care 16 avioane au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, intrând în zona sistemului de apărare aeriană a insulei în sud-vest și est.

Citește și: Comando SUA care l-a ucis pe Ben Laden apără Taiwan de China. De ce sunt „cei mai tari din lume”?

Acesta este al patrulea astfel de exercițiu în doi ani. În timpul manevrelor militare anterioare, China a practicat un scenariu similar în jurul Taiwanului.

Militarnyi a raportat anterior că Forța Terestră a Armatei de Eliberare a Poporului își pregătește echipamentul pentru amenințările moderne de pe câmpul de luptă, echipând vehicule blindate cu grilaje anti-drone în timpul exercițiilor.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te