Cetățenii ruși au găsit o metodă să ocolească restricțiile Occidentale pentru a utiliza Netflix-ul

DE Daniel Toșa | 21.06.2022 - 12:01
Cetățenii ruși au găsit o metodă să ocolească restricțiile Occidentale pentru a utiliza Netflix-ul/FOTO: Pixabay

Pentru utilizatorii ruși, vizionarea unui serial de televiziune pe serviciul american de streaming Netflix sau descărcarea unui nou joc video online de pe Steam era, în trecut, o chestiune de câteva clicuri.

SHARE

Dar un exod al companiilor occidentale după invazia Rusiei în Ucraina a făcut mult mai dificil accesul la sute de platforme populare de divertisment, generând o rețea de intermediari, adesea în străinătate, pentru a le permite rușilor să continue să folosească serviciile lor online preferate.

Cea mai mare problemă pentru mulți a fost retragerea Visa și Mastercard de pe piața rusă, ceea ce înseamnă că nu au cum să plătească taxele de abonament. Serviciul de plăți PayPal și-a suspendat, de asemenea, serviciile în Rusia.

Netflix și alte servicii majore de streaming precum Spotify, AppleTV+, Megogo și Amazon Prime, precum și alte platforme importante, cum ar fi furnizorul de pornografie Pornhub, toate necesită plăți lunare - la fel ca și platformele de jocuri precum Battle.net, Steam, XBox și PlayStation.

Citește și: Ministrul agriculturii din Ucraina, pentru Newsweek: Trebuie să trecem mai mult grâu prin România

O modalitate populară de a ocoli această problemă este utilizarea unui serviciu de abonament deținut de familie sau de prieteni din străinătate.

Dacă se folosește un card non-rus pentru a plăti, rușii pot continua să se uite la emisiunile Netflix sau să facă streaming pe Spotify - atâta timp cât activează un VPN care le ascunde locația fizică.

Citește și: Românii afectați de criză îşi vor putea amâna plata ratelor până la nouă luni. Care sun condițiile

Un reporter de la The Moscow Times a folosit un astfel de truc pentru a accesa Netflix în Rusia și a putut continua să folosească serviciul după ce a fost adăugat la contul unui prieten stabilit în India.

Cu toate acestea, nu toți utilizatorii ruși au un prieten din străinătate dispus să ajute.

Pentru astfel de persoane există o rețea tot mai mare de intermediari online care oferă un loc pe conturi cu acces comun pe platformele de divertisment.

Scheme similare sunt folosite de jucătorii ruși care nu mai pot folosi cardurile bancare rusești pentru a face achiziții pe platformele de jocuri occidentale.

Vânzătorii de pe piețe online precum Avito și Plati.ru vând "chei" pentru jocuri video care au fost achiziționate în țări străine - în special în Argentina, Armenia și Kazahstan - unde prețurile sunt mai mici, a relatat portalul de jocuri Cybersport.

Aceste chei costă până la 20 de dolari, potrivit anunțurilor online analizate de The Moscow Times. De exemplu, jocul online Call of Duty: Modern Warfare poate fi descărcat gratuit de pe site-uri ilegale de torrente rusești, iar cheia de pe Plati.ru poate fi achiziționată pentru 13 dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te