Certificatul de virginitate, interzis de ONU, dar este eliberat în continuare de medicii români

DE Daniel Toșa | 08.06.2022 - 09:31
Certificatul de virginitate, interzis de ONU, dar este eliberat în continuare de medicii români/FOTO: Pixabay

Certificatul de virginitate continuă să fie eliberat de medicii ginecologi din România, deși ONU și OMS au cerut interzicerea acestei practici umilitoare, considerate o violare a respectului pentru demnitatea și viața femeii.

SHARE

Deși pare greu de crezut, în fiecare an sute de fete din România, minore sau majore, sunt forțate de către familie să se supună unei examinări ginecologice în urma căreia medicii eliberează un certificat de virginitate.

Deși Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au cerut interzicerea acestei practici considerate o violare a respectului pentru demnitatea și viața femeii care e obligată de cei din jur să facă această consultație, medicii români eliberează anual sute de certificate de virginitate. 

Sute de fete sunt supuse acestor „violări” a demnității și vieții personale în România

Sute de fete din România, minore sau majore, sunt forțate anual de către membrii familiei să se supună acestei violări a demnității și vieții personale pentru ca un medic ginecolog să le elibereze un certificat de virginitate. 

Citește și: VIDEO China pregătește 1.000 de bombe nucleare pe raza de acțiune a SUA și a Europei

Numai în anul 2021, medicii au eliberat în jur de 1000 de astfel de certificate de virginitate. Potrivit statisticilor, 85% dintre fetele obligate să se supună acestei practici barbare au fost minore. 

Cum justifică medicii de familie 

Justificarea medicilor pentru continuarea eliberării certificatului de virginitate, deși interzicerea lui a fost ceurtă de Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății este că familiile cer acest lucru și continuă să aducă fetele la control. 

Citește și: VIDEO NATO va organiza un exercițiu militar de amploare în Turcia, sfidându-l pe Putin

„Se întâmplă aceste solicitări din cadrul familiei, decizia familiei, a parinților. Copilul fiind minor, care din motive diverse a întârziat acasă, există suspiciuni cu privire la starea de virginitate a fetiței respective și atunci părinții o aduc”, spune George Curcă, președinte al Institutului Național de Medicină Legală. 

Testele de virginitate sunt 2% din examinările Institutului de Medicină Legală. În urma lor, fetele primesc și certificate de virginitate. În cazul în care o minoră nu este virgină, începe coșmarul. Poliția este anunțată de îndată, indiferent de caz sau context, potrivit Kanal D.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.