Cele mai intense lupte, în Bahmut, Avdiivka, Mariinka, în estul Ucrainei, potrivit armatei

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.04.2023 - 21:37
Razboi în estul Ucrainei - Foto: Profimedia Images

Cele mai intense bătălii de până acum se dau pentru oraşele Bahmut, Avdiivka și Mariinka, în estul Ucrainei. Trupele ucrainene se concentrează asupra orașului Bahmut, care a fost distrus, pentru a încerca să-i epuizeze pe ruși, a anunțat armata ucraineană.

SHARE

Forțele ucrainene au respins mai mult de 20 de atacuri rusești, în ultimele 24 de ore, a declarat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, într-o actualizare de seară. 

Cele mai intense lupte, în Bahmut, Avdiivka, Mariinka

Forțele rusești au lansat patru rachete și șapte atacuri aeriene, a precizat Statul Major General, trăgând "de peste 10 ori, de la sisteme de rachete cu lansare multiplă, asupra pozițiilor trupelor noastre și a infrastructurii civile a așezărilor", conform CNN.  

"Inamicul continuă să își concentreze principalele eforturi pe desfășurarea de acțiuni ofensive pe direcțiile Lyman, Bahmut, Avdiivka și Mariinka", a precizat Statul Major General.

Citeşte şi: Ziua 392 a războiului. Un întreg batalion de 300 de soldați ruși, distrus în Avdiivka

"Cele mai intense lupte au loc pentru orașele Bakhmut, Avdiivka și Mariinka".

Forțele rusești își continuă ofensiva, pentru a prelua controlul total asupra orașului Bahmut, a precizat armata, iar forțele de apărare ucrainene au respins aproximativ 10 atacuri inamice numai în această zonă.

Mai mult de 15 așezări din zona de luptă au fost vizate de bombardamente rusești, a adăugat aceasta.

Citeşte şi: VIDEO Ucrainenii au lovit uzina AZOM din Bahmut, unde se aflau concentrați mercenarii ruși Wagner

"Bakhmut rămâne principala direcție a atacurilor inamicului. Chiar în cursul acestei zile, au avut loc 302 bombardamente cu diferite calibre, de-a lungul liniei de front din sectorul Bahmut, de către inamic. Au avut loc 22 de ciocniri de luptă", a declarat la televiziunea națională Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al grupării estice a forțelor armate ucrainene.

Forţa rusă, foarte zdruncinată

Cherevatyi a precizat că forța rusă din Bakhmut, "suplimentată cu prizonieri ruși, este acum foarte zdruncinată și trebuie să fie întărită cu parașutiști, unități de pușcaşi motorizate ale armatei de ocupație, care la rândul lor sunt formate în mare parte din personal proaspăt mobilizat".

"Apărătorii noștri de la Bakhmut fac acum principalul lucru: epuizează capacitățile ocupantului, îi doboară moralul, astfel încât, atunci când rezervele noastre, care acum se antrenează și stăpânesc noile echipamente, în străinătate și în Ucraina, vor fi pregătite, vor alunga acest rău din țara noastră, pentru totdeauna", a declarat Cherevatyi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te