Cehia, Polonia și Bulgaria și-au închis spațiul aerian pentru avioanele companiilor rusești

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 26.02.2022 - 11:25
Cehia, Polonia și Bulgaria și-au închis spațiul aerian pentru avioanele companiilor rusești. / Foto: businessinsider.com

Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria au anunţat închiderea spaţiului lor aerian companiilor aeriene ruseşti, în urma agresiunii Ucrainei de către Moscova, notează AFP. "Interdicţia se aplică de la miezul nopţii (vineri, 23.00 GMT).

SHARE

"Interdicţia se va aplica de la miezul nopţii (vineri, 23.00 GMT)", a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Muller.

"Cu începere de la miezul nopţii, oprim traficul tuturor companiilor aeriene ruseşti în spaţiul aerian ceh", a indicat la rândul său ministrul ceh al transporturilor, Martin Kupka, de asemenea, pe Twitter.

O interdicţie similară a intrat în vigoare şi în Bulgaria la miezul nopţii (vineri, 22.00 GMT), ca răspuns la "agravarea conflictului militar şi în solidaritate cu Ucraina".

Citește și: Avalanșă de minciuni pe pagina de FB a ambasadei ruse la București unde ucrainenii sunt agresorii

Avioanele ruseşti "nu mai pot intra în spaţiul aerian suveran al Bulgariei, inclusiv deasupra apelor teritoriale", potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor.

LOT nu mai zboară la Moscova şi Sankt Petersburg

Pe de altă parte, compania naţională poloneză, LOT, a anunţat suspendarea zborurilor către Moscova şi Sankt Petersburg cu începere de vineri după-amiază.

Aceste anunţuri urmează unei decizii similare, care a lovit compania naţională rusă Aeroflot, luată joi de Marea Britanie.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Cum trăiește războiul un american a cărui casă din Kiev a fost distrusă de ruși

În plus, secretarul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a anunţat vineri seară o interdicţie cu efect imediat care vizează avioanele private ruseşti.

Rusia, la rândul său, a reacţionat interzicând survolarea teritoriului său tuturor aeronavelor legate de Regatul Unit, inclusiv zborurilor în tranzit.

Moldova şi-a închis spaţiul aerian joi, reaminteşte AFP. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.