Care este numărul "perfect" de parteneri pentru o femeie și cum acest lucru poate afecta căsătoria

DE Daniel Toșa | 08.12.2022 - 14:54
Care este numărul "perfect" de parteneri pentru o femeie și cum acest lucru poate afecta căsătoria - FOTO: Profimedia
Care este numărul "perfect" de parteneri pentru o femeie și cum acest lucru poate afecta căsătoria - FOTO: Profimedia

Expertul în dating (întâlniri amoroase), Jana Hocking a făcut lumină în cazul "numărul perfect" atunci când vine vorba de lista de foști parteneri ai unei femei. De asemenea, ea a vorbit și dacă un număr considerat "prea mare" poate afecta sau nu o posibilă căsătorie.

SHARE

Jana Hocking a spus că femeile sunt adesea etichetate cu o "reputație" proastă dacă au o listă lungă de parteneri de amor.

Din cauza "mărturisirilor" sale din trecut, ea a spus că oamenii i-au reproșat adesea despre faptul că încurajează femeile să fie mult mai deschise atunci când este vorba de numărul partenerilor iar acest lucru atrage o reacție negativă în rândul bărbaților și mai mult favorizează înmulțirea bolilor cu transmisie sexuală, mai ales în situația în care contactul dintre partenerii de ocazie se face neprotejat.

Totodată, Eea a spus că mulți oameni nu înțeleg de fapt cum funcționează lucrurile deoarece știința a dovedit că numărul de parteneri sexuali pe care i-ai avut nu are nicio legătură cu faptul că ești sau nu bună de căsătorie în funcție de numărul mare și mic de parteneri.

Cercetătorii științifici de la Universitățile din Utah și Oklahoma au analizat datele a aproape 9.000 de persoane care s-au deschis în legătură cu istoricul lor sexual pe parcursul a 18 ani.

Numărul "mare" de parteneri afectează șansele unei femei de a se căsători?

Ei au descoperit că numărul de parteneri sexuali ai unei persoane este legat de o scădere a șanselor de a se căsători, dar impactul a durat doar aproximativ un an. Cu alte cuvinte, legătura poate fi considerată mai degrabă temporară și nu are efecte de lungă durată, însă nu putem spune să se poate aplica în fiecare caz și în fiecare cultură în parte.

Acest studiu vine ca o veste bună pentru persoanele singure care au profitat din plin de libertatea de a avea mai mulți parteneri în pat.

Jana a spus: "Ca multe alte persoane și eu ținut o listă cu partenerii mei sexuali și îmi amintesc ziua în care a depășit zece. Dumnezeule! m-am gândit în timp ce am adăugat încă un "Harry" pe listă. Credeam că voi fi căsătorită până când voi ajunge la acest număr.

"Pot să spun că a rămas mereu în minte (căsătoria n.red), dar nu suficient pentru a mă împiedica să mă distrez cu adevărat. Și nu mă înțelegeți greșit, lista mea nu este uriașă, dar este suficientă pentru a mă clasifica drept o persoană care are un libido sănătos."

Ce spun studiile?

Studiul a mai precizat că, deși femeile au fost judecate pentru că au făcut dragoste ocazional de-a lungul istoriei, asta nu înseamnă că vor fi condamnate să fie singure pentru totdeauna.

"Femeile care au mai mulți parteneri sexuali au la fel de multe șanse să se căsătorească ca și cele virgine, chiar dacă acest lucru se poate întâmpla și mai târziu", se arată în studiu.

De ce evită femeile să se căsătorească?

Oamenii de știință au dezvăluit, de asemenea, câteva dintre motivele pentru care femeile aleg să se căsătorească mai târziu în viață.

Principalii factori variază de la faptul că femeile devin mai stabile din punct de vedere financiar pe cont propriu până la faptul că nu sunt prea încântate de ideea unui angajament pe termen lung față de o anumită persoană.

Jana a spus că, la fel ca și altor prieteni ai ei, îi place ideea de a se căsători, dar nu se grăbește să facă acest lucru. Se pare că mulți oameni simt la fel, deoarece statisticile sugerează că dorința de a se căsători nu mai arde la fel de tare ca altădată, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te