Caracteristici de zbor şi performanţe neobişnuite. Guvernul SUA are peste 350 de noi rapoarte OZN

DE Alexandru Pop | Actualizat: 13.01.2023 - 09:21
Caracteristici de zbor şi performanţe neobişnuite. Guvernul SUA are peste 350 de noi rapoarte OZN - Foto: practicalethics

Guvernul SUA a primit peste 350 de noi rapoarte, despre „obiecte zburătoare neidentificate”, cunoscute în mod obișnuit sub numele de OZN-uri, începând din martie 2021. Cam jumătate dintre zboruri sunt neexplicate, potrivit unui raport al serviciilor secrete.

SHARE

Potrivit raportului, biroul Pentagonului, responsabil cu urmărirea și studierea observărilor, a identificat preliminar 163 dintre rapoarte ca „baloane sau entități de tip baloane”. O mână de alte rapoarte au fost atribuite dronelor, păsărilor, evenimentelor meteorologice sau resturilor din aer, cum ar fi pungile de plastic.

Restul de 171 de observări raportate de UAP sau OZN continuă să fie neexplicate de Guvernul SUA.

„Unele dintre aceste întâlniri necaracteristice par să fi demonstrat caracteristici de zbor sau capacități de performanță neobișnuite și necesită o analiză suplimentară”, se arată în raport, conform CNN.

Pe scurt, comunitatea de informații și Pentagonul încă nu par să aibă nici o explicație pentru cel puțin o serie de obiecte zburătoare misterioase, care au fost văzute în spațiul aerian militar restrâns, în ultimele câteva decenii.

citeşte şi: VIDEO Pentagonul: Fenomenul OZN, o „amenințare reală”. Din 144 de cazuri, doar unul a fost explicat

Majoritatea noilor rapoarte a venit de la piloți și operatori din Marina și Forțele Aeriene ale SUA, „care au asistat la întâlniri cu obiecte znurătoare neidentificate, în timpul sarcinilor lor operaționale, și au raportat evenimentele”, potrivit raportului citat de CNN.

Deși raportul a avertizat că UAP „pune un pericol de siguranță al zborului și coliziunii mijloacele aeriene”, cea ce ar putea impune piloților să „ajusteze tiparele de zbor”, raportul a afirmat că nu au fost raportate coliziuni între aeronavele americane și OZN-uri, până în prezent.

citeşte şi: O cercetătoare de origine română de la NASA va studia fenomene OZN

Departamentul Apărării, sub presiunea Congresului, pentru a investiga așa-numitele apariții de OZN-urilor, a încurajat activ piloții și restul personalului să raporteze observări ale unor fenomene de neexplicat. Comunitatea de informații a lansat primul său raport pe această temă în anul 2021.

Anchetatorii nu au găsit nici o dovadă că observările ar reprezenta fie viață extraterestră, fie un progres tehnologic major al unui adversar străin, precum Rusia sau China, dar recunosc că aceasta este o posibilă explicație.

Congresul, în proiectul de lege pentru cheltuielile de Apărare de la sfârșitul anului, a cerut apoi Pentagonului și comunității de informații să studieze și să raporteze despre această chestiune.

Raportul a arătat o creștere dramatică a incidentelor raportate de la emiterea raportului din anul 2021, o creștere pe care anchetatorii o atribuie în parte „unei mai bune înțelegeri a posibilelor amenințări la siguranța pericolelor de zbor, fie ca potențiale platforme de colectare de date ale adversarului”.

Deși unele dintre cele 366 de rapoarte nou-identificate acoperă incidente care au avut loc în cei 17 ani anteriori de după luna martie a anului 2021, 250 dintre observările înregistrate au fost de la acea dată şi până în prezent.

Raportul a recunoscut posibilitatea ca observările să se refere la o platformă informatică străină de colectare a informațiilor, dar anchetatorii nu par să fi strâns nici o dovadă care să susțină această concluzie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te