Când poate intra România în Schengen? Verdictul comisarului european Adina Vălean

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.04.2024 - 11:33
Când poate intra România în Schengen? Verdictul comisarului european Adina Vălean - Foto: Profimedia Images
Când poate intra România în Schengen? Verdictul comisarului european Adina Vălean - Foto: Profimedia Images

Când poate intra România în Schengen? Verdictul comisarului european Adina Vălean. Comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean a vorbit despre aderarea deplină Spaţiul Schengen.

SHARE

Când poate intra România în Schengen? Verdictul comisarului european Adina Vălean. Comisarul european pentru Transporturi Adina Vălean a vorbit despre aderarea deplină Spaţiul Schengen, a României.

Adina Vălean susţine că ambele scenarii sunt posibile: fie să aderăm până la finalul acestui an şi cu frontierele terestre, fie să mai aşteptăm „foarte multă vreme”.

Când poate intra România în Schengen? Verdictul comisarului european Adina Vălean

50 de miliarde de euro - a investit Comisia Europeană în infrastructura de transport din UE, în ultimii 10 ani.

Adina Vălean anunţă că planul de restructurare prezentat de compania TAROM la Bruxelles va primi un răspuns din partea Comisiei Europene până la finalul lunii aprilie.

În funcţie de acest răspuns, TAROM ar putea primi ajutor de stat, din partea Guvernului, sau nu. Adina Vălean a comentat şi faptul că este singura femeie care ocupă un loc eligibil pe listele PNL.

Citeşte şi: Lovitură dură pentru România. Când vom intra în Schengen? UE confirmă decizia Vienei

"Chestiunea cu Schengen este atât de subiectivă, încât e greu să fii obiectiv. Pur şi simplu poate să fie un moment pe care nu îl cunoaştem încă, dar care va apărea şi va crea o breşă", a spus Vălean, conform News.ro.

Foto: Profimedia Images

"La fel de bine", a adăugat aceasta, "se poate să existe o încăpăţânare, o opoziţie la aderarea noastră şi cu spaţiul terestru, care să dureze etern, deci e greu de spus. În teorie, totul este posibil: se poate să intrăm anul acesta, se poate să mai aşteptăm foarte multă vreme.

Citeşte şi: Unde vor avea PSD și PNL candidați comuni la primărie. Mari orașe, vizate

Nu ştim nici viitorul Schengen care va fi. Economic, ne-ar fi foarte util să avem şi Schengen-ul terestru, asta este clar".

"Şi nu numai economic, ci şi din punctul de vedere al impactului pe care o frontieră Schengen îl are în regiunea respectivă pentru locuitori. Trebuie insistat în continuare şi găsite soluţii politice pentru a rezolva Schengen-ul terestru", a explicat comisarul pentru Transporturi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 1

Denes Kovacs 22 aprilie 2024 15:20
#1

Schengen nu fuctionaza pentru ca sunteti Complici la Grup de Crima Organizat Transfrontalier comnadat din Germania privind Uciderea tatalui meu faptuitorii au fost prinsi si cazul este musamalizat Politic la nivel inalt Milionarul din Germnaia care a comandat Crima venea la Casele de Copii din Romnaia din ani 1990 cazul poate ascunde o structura de Crima organizata mult mai vasta si mai grava . Solicit Demisia Ministului de Intrne Catalin Predoiu

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te