VIDEO Bucăţi dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul României. MApN investighează

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.09.2023 - 10:40
Bucăţi dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul României - Foto: Digi24

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a recunoscut că bucăţi dintr-o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul României. Informaţia intră în contradicţie cu ceea ce afirmau până acum autorităţile române, în pofida surselor ucrainene, ce afirmau inversul.

SHARE

„Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuţii în spaţiul public şi confirm că s-au găsit bucăţi care ar putea fi o dronă”, a declarat ministrul Apărării.

Angel Tîlvăr se află acum în locul unde ar fi fost descoperite bucățile de dronă, în zona localității Plauru, de pe malul românesc al Dunării, vizavi de portul ucrainean Izmail, atacat de ruși, cu drone, în repetate rânduri.

Bucăţi dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul României

Declarația ministrului vine după ce toate autoritățile, de la Ministerul Apărării, până la președintele Klaus Iohannis, au negat ferm că vreo dronă trimisă de ruși împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre ar fi căzut pe teritoriul României.

Purtătorul de cuvânt al MApN, col. Constantin Spânu, nu a confirmat şi nici nu a afirmat astăzi că a fost găsită o dronă, la Plaurul, pe malul românesc al Dunării, vizavi de localitatea Chilia, din Ucraina (diferită de oraşul Chilia, din România).

„Pot să vă spun că nu a existat nici o piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.

Citeşte şi: Iohannis: „Nu a existat nicio dronă care a ajuns în România. Avem control, dar suntem îngrijorați”

Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România.

Însă da, suntem îngrijoraţi fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească”, a spus marți preşedintele Iohannis, conform Digi24.

Citeşte şi: VIDEO Ucraina afirmă că o dronă rusească a căzut în România. MApN neagă informaţia

„Ministerul Apărării a negat faptul că drone ruseşti ar fi căzut pe teritoriul naţional şi a făcut-o în cunoştinţă de cauză pentru că (...) suntem prezenţi prin tot ce înseamnă capabilităţi menite să avertizeze şi să monitorizeze situaţia din zonă, motiv pentru care informaţiile pe care noi le dăm sunt sub semnul acurateţei şi al corectitudinii din toate punctele de vedere”, spusese luni ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Precizările oficialilor români au venit după ce Ucraina, prin vocea ministrului de Externe Dmitro Kuleba, a declarat în repetate rânduri că o parte din dronele cu care Rusia a atacat portul au căzut pe teritoriul României.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te