Brazilia începe vaccinarea copiilor

DE Edi Neagu | 06.01.2022 - 10:48
O nouă etapă a vaccinării în Brazilia. FOTO: Pexels.com

Într-o primă fază, sunt vaccinați copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

SHARE

Brazilia a dat miercuri undă verde vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, pe fondul unei creşteri puternice a cazurilor şi al controverselor după aprobarea acesteia de către autorităţile sanitare, notează AFP.

"Ministerul Sănătăţii garantează doze de vaccin tuturor părinţilor care doresc să-şi vaccineze copiii", a dat asigurări ministrul brazilian Marcelo Queiroga.

Această campanie de vaccinare a grupei de vârstă 5-11 ani, aproximativ 20,5 milioane de copii, ar trebui să înceapă la jumătatea lunii ianuarie, după sosirea primelor doze din varianta pediatrică a vaccinului Pfizer/BioNtech.

Ea se va desfăşura în ordinea descrescătoare a vârstei, acordând prioritate copiilor care suferă de comorbidităţi sau dizabilităţi, precum şi celor mai vulnerabile persoane, în special în cadrul comunităţilor indigene.

Citește și: Haos în Kazahstan: Reședința prezidențială, atacată, Guvernul, demisionat, stare de urgență

Brazilia se alătură astfel listei tot mai lungi de ţări care au extins vaccinarea la cei mai tineri, printre care Statele Unite, Germania şi Franţa.

Autoritatea de reglementare din Brazilia, Anvisa, a aprobat la mijlocul lunii decembrie utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru copiii de 5-11 ani.

Anunţul de miercuri intervine după o controversă, guvernul fiind acuzat că a întârziat această decizie.

Preşedintele de extremă-dreaptă Jair Bolsonaro, care a refuzat întotdeauna să se vaccineze, a spus că nu o va vaccina pe fiica sa Laura, în vârstă de 11 ani.

Citește și: Atenţie la antivirale: noile tratamente, disponibile în farmacii, au efecte secundare grave

Şeful statului a solicitat în urmă cu câteva săptămâni publicarea numelor responsabililor, în cadrul Anvisa, de aprobarea vaccinării anti-COVID-19 a copiilor.

O asociaţie de angajaţi ai acestei autorităţi de reglementare în domeniul sănătăţii a denunţat metode "fasciste".

Între 23 decembrie şi 2 ianuarie a fost organizată o consultare publică, ministerul propunând să fie obligatorie prezentarea unei reţete medicale pentru ca copiii să poată fi vaccinaţi.

Această propunere a fost respinsă de o majoritate de aproape 100.000 de participanţi, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii.

În final, ministerul a exclus impunerea unei reţete medicale, dar se recomandă un consult medical prealabil.

Mulţi experţi consideră că vaccinarea copiilor este esenţială pentru a-i proteja şi a opri pandemia, deoarece varianta Omicron se răspândeşte pe întreg globul.

Brazilia, care a înregistrat aproape 620.000 de decese din cauza COVID-19, are 67% din populaţie complet vaccinată, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te