Bodyguardul lui Pavel Durov este român. Ce făcea el în momentul arestării miliardarului

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.08.2024 - 09:38
Bodyguardul lui Pavel Durov este român. Ce făcea el în momentul arestării miliardarului - Foto: Profimedia Images
Bodyguardul lui Pavel Durov este român. Ce făcea el în momentul arestării miliardarului - Foto: Profimedia Images

Bodyguardul lui Pavel Durov este român. Ce făcea el în momentul arestării miliardarului. Bodyguardul lui Pavel Durov este român şi îl însoţea în momentul în care acesta a ajuns la Paris.

SHARE

Bodyguardul lui Pavel Durov este român. Ce făcea el în momentul arestării miliardarului. Bodyguardul lui Pavel Durov este român şi îl însoţea în momentul în care acesta a ajuns la Paris, dezvăluie postul francez de televiziune TF1.

Acesta prezintă culisele arestării şefului Telegram, între timp inculpat în Franţa şi plasat sub control judiciar, pentru 12 infracţiuni.

Bodyguardul lui Pavel Durov este român. Ce făcea el în momentul arestării miliardarului

Potrivit sursei, Durov face în Franţa obiectul unei proceduri separate, în curs de investigare, pentru violenţă împotriva copiilor săi. Plângerea a fost făcută de fosta sa parteneră, Irina Bolgar, care locuieşte în Elveţia şi susţine că are trei copii cu fondatorul Telegram.

Timp de luni de zile, anchetatorii francezi au urmărit avionul său privat. Aceştia au urmărit traseul avionului său Embraer Legacy 600 şi au analizat stilul de viaţă, anturajul şi locurile frecventate de miliardarul în vârstă de 39 de ani care a făcut avere, printre altele, prin dezvoltarea serviciului de mesagerie criptată Telegram.

Citeşte şi: Creatorul Telegram, lovitură pentru Putin. NATO poate afla planurile de război ale Rusiei

În martie 2024, un judecător de instrucţie a emis un mandat de percheziţie, iar Pavel Durov este pus pe lista persoanelor căutate (FPR).

În dimineaţa zilei de 24 august, s-a declanşat o alertă pe telefoanele poliţiei: Pavel Durov era înregistrat într-un plan de zbor de la Baku (Azerbaidjan) la Le Bourget, Paris.

Imediat a fost constituită o echipă de arestare, dar prezenţa miliardarului la bord trebuia încă confirmată. În cursul după-amiezii, a venit vestea: într-adevăr, el se afla la bord, conform News.ro.

Când a coborât din avion, nu părea nimic ieşit din comun pentru miliardar. Fără niciun poliţist la vedere, Pavel Durov îşi strânge bagajele şi se îndreaptă spre salonul VIP al aeroportului Le Bourget.

Citeşte şi: Șeful Telegram, Pavel Durov, a fost arestat. Rusia acuză Franța că nu vrea să coopereze în acest caz

Alături de el se află asistenta sa (care este foarte activă pe Instagram, postând fotografii din călătoriile sale cu Durov) şi bodyguardul său român. Cei trei s-au aşezat în salonul rezervat de obicei VIP-urilor, pentru verificarea identităţii.

Probabil că asistenta este un blogger și antreprenor de criptomonede, pe nume Yulia Vavilova. Judecând după ce este postat pe Instagram-ul fetei, vara aceasta a vizitat aceleași locații ca și Pavel Durov. Coincide și ora vizitelor, conform Charter97.

Au sosit primii ofiţeri PAF (Poliţia de Frontieră). Oficialii i-au invitat să urce la etaj. În acest moment a fost declanşată „capcana”. Poliţiştii l-au informat cu privire la drepturile sale şi i-au precizat că se află în prezent în custodia poliţiei.

„Nu-i venea să creadă”, a comentat o sursă.

Exceptaţi de la arest

Asistenta şi bodyguardul său au fost exceptaţi de la arestul poliţiei. Cu toate acestea, ei au fost interogaţi în mod liber în cadrul anchetei, dar nu au fost formulate acuzaţii împotriva lor.

Înainte de a petrece aproape nouăzeci de ore în incinta biroului ONAF (Biroul Naţional Antifraudă), Pavel Durov a cerut să fie anunţat miliardarul francez Xavier Niel, personalitate marcantă a tehnologiei franceze.

Contactat de TF1, Niel nu a răspuns încă pentru a face comentarii. Când a stat de vorbă cu anchetatorii, Pavel Durov, originar din Sankt Petersburg, a fost uneori „arogant”, alteori „dezinvolt”.

În afară de limba sa maternă, rusa, şi câteva cuvinte în franceză, şeful Telegram este bilingv în engleză şi italiană. El a explicat că a venit în Franţa „pentru a-l întâlni pe Emmanuel Macron”, o declaraţie pe care anturajul lui Emmanuel Macron a negat-o pentru TF1-LCI.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te