Biserica lui Isus „Shincheonji” din Coreea de Sud donează plasmă pentru bolnavii de COVID

DE Petru Zoltan | 12.11.2020 - 17:52
Membri ai Shincheonji donează plasmă/FOTO: facebook.com

4.000 de membri ai organizației religioase Biserica lui Isus „Shincheonji”, din Coreea de Sud, vor dona plasmă pentru a fi administrată persoanelor infectate cu noul coronavirus.

SHARE

Decizia a fost luată de cultul religios după ce a fost implicat într-un scandal de amploare pentru că ar fi ascuns faptul că 231 de membri au fost infectați cu noul coronavirus la începutul pandemiei. Aceștia reprezentau aproape jumătate din numărul total de cazuri din Coreea de Sud la finalul lunii februarie.

„Isprava diavolului”

Ascunderea cazurilor de coronavirus din sânul Biserica lui Isus „Shincheonji” l-a înfuriat pe primarul din Seoul, Park Won, motiv pentru care a depus o plângere penală împotriva lui Lee Man-hee (89 de ani), liderul cultului religios. Primarul Seoulului a cerut ca ancheta să fie extinsă și împotriva a 12 discipoli pentru că ar fi încălcat Legea privind controlul bolilor.

Ulterior, liderul religios și-a cerut scuze sud-coreenilor în genunchi. „Am făcut tot ce am putut, dar nu am reuşit să controlăm virusul”, a declarat Lee Man-hee, în vârstă de 88 de ani, în timp ce purta o mască sanitară pe faţă, în faţa a zeci de jurnalişti. Până atunci, el considera virusul drept „isprava diavolului”.

La 31 iulie 2020, liderul Lee Man-hee a fost arestat de autoritățile sud-coreene pentru că ar fi ascuns informații cruciale autorităților.

Donare de plasmă și slujbe online

Viziunea Bisericii lui Isus „Shincheonji” s-a schimbat radical în privința coronavirusului după ce liderul organizației a fost arestat. Acum organizează o campanie de donara de plasma care se va întinde pe o perioadă de trei săptămâni. De pe 16 noiembrie până pe 11 decembrie, pe stadionul centrului de atletism din Daegu. În toată această perioadă, aproximativ 4.000 de membri ai cultului vor veni să doneze plasmă.

Pe 3 noiembrie, Kwon Joon-wook, directorul adjunct al Centrul de Contramăsuri pentru Dezastre Centrale și pentru Siguranță, a declarat în timpul ultimei ședințe periodice că în scopul dezvoltării tratamentului cu plasmă, aproximativ 4.000 de membri din Shincheonji intenționează să participe la donarea de plasmă timp de trei săptămâni. „Suntem recunoscători pentru participarea activă a membrilor Shincheonji și pentru cooperarea orașului Daegu și a Crucii Roșii din Coreea”, a spus Kwon Joon-wook.

Între timp, Biserica lui Isus „Shincheonji” și-a mutat slujbele religioase în online până când va trece pandemia de coronavirus: „Vă asigurăm că fiecare biserică Shincheonji din Coreea de Sud intenționează să continue să aibă slujbe online până când situația COVID-19 devine stabilă, indiferent dacă sunt ridicate sau nu ordinele de închidere a facilităților și chiar dacă nu mai sunt interzise adunările, pentru a ne asigura că membrii noștri sunt protejați și pentru sănătatea și siguranța comunităților noastre.”

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te