Biden are un plan secret pentru a crea o armată a UE, cu forțele Marii Britanii incluse

DE Adina Mutăr | Actualizat: 12.07.2023 - 08:07
Biden are un plan secret pentru a crea o armată a UE (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Images

Biden are un plan secret pentru a crea o armată a UE, cu forțele Marii Britanii incluse, susține Nigel Farage, liderul Partidului Brexit și al Partidului Independenței Regatului Unit (UKIP).

SHARE

Biden are un plan secret pentru a crea o armată a UE, cu forțele Marii Britanii incluse, avertizează Farage, în timpul summit-ului istoric ce se desfășoară la Vilnius și care va trasa strategia de apărare împotriva Rusiei. 

Vorbind în exclusivitate pentru Express.co.uk, Farage a subliniat că decizia lui Biden de a-l respinge pe secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, ca următor secretar general al NATO, și de a face eforturi pentru președintele Comisiei UE, Ursula von der Leyen, ar trebui să dea alarma.

Biden are un plan secret pentru a crea o armată a UE, cu forțele Marii Britanii incluse

Înainte de funcția de la Bruxelles, Von der Leyen a fost ministrul Apărării pentru Germania, unde a făcut eforturi puternice pentru a crea o armată a UE, după cum a încercat și fostul cancelar Angela Merkel, susținută de Franța.

Aceasta a inclus semnarea de pacte cu țări precum Republica Cehă pentru a avea o armată „proto-UE”, în timp ce mecanismele UE, cum ar fi aranjamentele de Cooperare Structurată Permanentă (PESCO), au creat infrastructura pentru o singură forță europeană.

Citește și: VIDEO Iohannis, la Summitul NATO: O atenţie sporită pentru zona Mării Negre şi Republica Moldova

Au existat îngrijorări că Marea Britanie este inclusă în PESCO care-i permite mișcarea trupelor pe tot continentul.

Farage a avertizat că sprijinul lui Biden pentru comisarul german se referă mai mult la dezacordul lui față de Marea Britanie și Brexit.

Tony Blair a „inventat” cooperarea militară europeană

„Se simte aproape ca și cum ar dori ca UE să preia apărarea și să reducă angajamentul american și acesta este un semn cu adevărat îngrijorător”.

Citește și: VIDEO Franţa a livrat Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune SCALP. Sunt „super-letale”

„Planurile armatei UE sunt ținute secrete față de alegători”, a fost articolul de pe prima pagină și din Friday’s Times.

Cu câteva zile înainte, un comandant în retragere al armatei britanice, generalul Tim Ross, afirmase că UE „se îndrepta inexorabil către o uniune politică deplină și tot ceea ce decurge din aceasta”, inclusiv „Forțele armate unificate”, potrivit The Guardian.

„Nu este un secret pentru nimeni faptul că UE are o politică comună de apărare și securitate. Tony Blair practic l-a inventat când a semnat un acord de cooperare în domeniul apărării cu Jacques Chirac în 1998”, a scris publicația.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te