BESTSELLER KGB l-ar fi salvat de la faliment pe Trump acum 40 de ani și l-a „aservit” Rusiei

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.01.2021 - 15:58
sursă AP

Donald Trump a fost „cultivat” de serviciile secrete ruse de mai bine de 40 de ani, dezvoltându-se o relație „în beneficiu reciproc”, se susține într-o carte a cunoscutului autor american Craig Unger.

SHARE

„American Kompromat, How the KGB Cultivated Donald Trump, and Related Tales of Sex, Greed, Power and Treachery”, de Craig Unger este exact despre ce se susține în titlu, potrivit Daily Mail.

Unger este jurnalist și autor a șase cărți, inclusiv bestsellerurile New York Times: Casa Bush, Casa Saud, Casa Trump, Casa Putin.

Potrivit autorului, Trump a fost salvat de mai multe ori din mai multe falimente printr-o schemă ce spăla bani pentru ruși prin proiectele imobiliare ale fostului președinte, pe care acesta le avea în anii 80 și 90, afirmă autorul.

Tot cu bani de la ruși s-ar fi dezvoltat și rețeaua de „clădiri Trump”.

O invitație în Rusia a unui oficial de nivel înalt în KGB în 1987, sub masca unei călătorii preliminare de cercetare pentru a construi un Hotel Trump la Moscova, a fost de fapt o „dezvoltare profundă” a relației cu KGB, creându-se canale secrete prin care li s-a permis rușilor să influențeaze scena politică americană.

De unde a dedus autorul că Trump a fost agent rus cultivat în timp? Craig a răspuns că așa a reieșit din interviuri extinse cu surse la nivel înalt, ofițeri sovietici care au dezertat, foști ofițeri CIA, agenți de contraspionaj FBI, avocați și mulți alții.

Cartea este un rezumat al acestor interviuri, care dezvăluie lucruri extrem de sensibile ca, de exemplu, că Melania i-a fost plasată lui Trump de către pedofilul sinucis în închisoare Jeffrey Epstein, la una din petrecerile cu minore pentru care a fost arestat.

Epstein ar fi filmat petrecerile organizate la el, având numeroase casete de șantaj, de care ar fi profitat și rușii.

Dar și despre fost soție,  Ivana Zelnickova, de naționalitate cehă, autorul scrie că ar fi fost controlată de KGB.

Cartea vine într-un moment în care Trump este pe punctul de a fi judecat, din nou, în Senat,  singurul președinte asupra căruia s-a aplicat de două ori procedura de suspendare. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.