Belarus înarmează personalul Ministerului pentru Situații de Urgență în caz de conflict militar

DE Elena Andrei | 07.02.2022 - 20:43
Belarus înarmează personalul Ministerului pentru Situații de Urgență/foto: blnews

Belarus va înarma personalul Ministerului pentru Situații de Urgență pentru a fi pregătit pentru un potențial conflict militar, anunță mass-media locală.

SHARE

Autoritățile din Belarus iau în considerare înarmarea unor angajați ai Ministerului pentru Situații de Urgență pentru a se pregăti pentru un potențial conflict sau ostilități, a informat luni agenția de stat BelTA, făcând referire la o întâlnire prezidată de șeful statului privind îmbunătățirea structurii ministerului.

Aceste măsuri sunt în desfășurare pentru a permite personalului Ministerului Situațiilor de Urgență să se angajeze în operațiuni militare împreună cu armata republicii în caz de conflict sau ostilități, a informat agenția de presă.

„Ideea este că toți angajații Ministerului Urgențelor vor să fie parte a unei structuri de putere Atunci, trebuie să manevreze armele cu pricepere”, a declarat președintele belarus Alexander Lukașenko la întâlnire.

„Am emis o rezoluție pentru a determina acea parte a Ministerului pentru Situații de Urgență, pe care o vom asigura cu arme: acei bărbați și femei care vor purta arme de foc”, a adăugat el.

Președintele a cerut planurile „pentru a se asigura că Ministerul pentru Situații de Urgență se va transforma într-o structură de putere veritabilă și câți oameni vor manipula armele nu mai puțin abil decât cei din armată și miliție.”

Citește și

Marea Britanie urmează să trimită 350 de militari suplimentari în Polonia, în toiul crizei ucrainene

Oficiali SUA: Forțele rusești sunt la 70% din nivelul necesar pentru o invazie completă a Ucrainei

 

„Într-o țară ca a noastră, care este compactă și mică, nu putem avea o Armată permanentă de 200.000-300.000 de oameni. Am convenit că puterea Armatei noastre este de 65.000. Este ceea ce am convenit", a subliniat șeful statului.

„Dar dacă izbucnește un conflict sau, Doamne ferește, un război, băieții noștri de încredere din Ministerul pentru Situații de Urgență vor sta deoparte? Nu, nu se vor angaja doar în stingerea incendiilor”, a subliniat Lukașenko.

Personalul Ministerului pentru Situații de Urgență din Belarus vor trebui să vină în apărarea patriei lor, ca a doua funcție, a insistat șeful statului.

„Și în acest scop trebuie să fii capabil să mânuiești armele. Ce arme? Pistoale, puști de asalt, mitraliere, lansatoare de grenade sau, poate, îi vom dota și cu ceva echipament. Cred că așa va fi cazul. Aceasta va fi o forță substanțială și un ajutor pentru armata noastră, pentru orice eventualitate”, a spus președintele Lukașenko.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te