Avionul unei companii românești, reținut la sol după pont. S-au făcut arestări. Cine sunt patronii?

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.12.2023 - 17:15
Avionul unei companii românești, reținut sol după un pont. S-au făcut arestări. Ce acuzații se aduc? - Foto: Profimedia Images (Imagine cu rol ilustrativ)

Avionul unei companii românești, numită Legend Air, a fost reținut după un pont primit, de la sol. Poliția franceză a făcut arestări. Cei găsiți vinovați ar putea să fie condamnați la 20 de ani.

SHARE

Poliția franceză a interogat și apoi a arestat vineri doi bărbați, la o zi după ce autoritățile au blocat la sol un avion cu destinația Nicaragua, care transporta peste 300 de pasageri indieni, din cauza unor suspiciuni de "trafic de persoane", au declarat procurorii.

Avionul unei companii românești, reținut la sol după un pont. S-au făcut arestări. Cine sunt patronii?

Avionul Airbus A340 a sosit, joi, din Emiratele Arabe Unite și a aterizat pe aeroportul Vatry din estul Franței pentru o escală tehnică.

Citește și: 129 de companii aeriene, pe „lista neagră” a UE. Nu îndeplinesc standardele de siguranţă

Acesta a fost reținut de autoritățile franceze după un pont anonim care a indicat că transporta pasageri "susceptibili de a fi victime ale traficului de persoane", a declarat pentru AFP Parchetul din Paris. Cei doi bărbați reținuți se aflau printre pasageri.

"Se efectuează verificări de identitate asupra celor 303 pasageri și asupra echipajului de cabină", a precizat parchetul. De asemenea, se verifică condițiile în care sunt transportați pasagerii și scopul călătoriei lor.

O sursă apropiată cazului a declarat că printre pasageri se aflau și minori.

Citește și: Cât costă un zbor cu avionul de lux stil Uber. Este mult sub cursele de linie

S-a operat la pont

Unitatea națională de combatere a crimei organizate JUNALCO conduce ancheta, au precizat procurorii.

Potrivit unei surse familiare cu cazul, pasagerii ar fi putut plănui să călătorească în America Centrală pentru a încerca să intre ilegal în Statele Unite sau Canada.

După ce au aterizat în Franța, aceștia au fost mai întâi ținuți în aeronavă, dar apoi au fost lăsați să iasă și li s-au dat paturi individuale în clădirea terminalului.

Aceștia urmau să rămână în aeroport peste noapte, vineri, au declarat autoritățile locale.

Vineri, poliția și jandarmii au izolat întregul aeroport, iar foi de prelată albă au acoperit geamurile din sala de sosiri a aeroportului, a constatat un jurnalist AFP aflat la fața locului.

Compania aeriană ”nu a făcut nimic greșit”

Avionul companiei românești, Legend Air, a fost reținut la sol, după un pont. S-au făcut, deja, două arestări. Acuzația ce se aduce este trafic de persoane.

Prefectura din departamentul Marne (nord-est) a precizat că avionul A340, operat de compania românească Legend Airlines, "a rămas imobilizat pe pista aeroportului Vatry după aterizarea" de joi.

Legend Air are o flotă mică, de patru aeronave, potrivit site-ului Flightradar.

Avionul unei companii românești, reținut la sol, după un pont. S-au făcut arestări. Ce acuzații se aduc?

Avionul trebuia să realimenteze și transporta 303 cetățeni indieni care probabil lucrau în Emiratele Arabe Unite, a precizat acesta.

Liliana Bakayoko, care a declarat că este avocata companiei aeriene, a declarat pentru AFP că aceasta consideră că nu a greșit cu nimic, că nu a comis nicio infracțiune "și că se află la dispoziția autorităților franceze".

Dar compania aeriană va lua măsuri legale dacă procurorii vor depune acuzații, a adăugat ea, anunță france24

Aeroportul Vatry, situat la 150 de kilometri (90 de mile) la est de Paris, deservește în principal companii aeriene de buget.

Traficul de persoane este pasibil de o pedeapsă de până la 20 de ani în Franța.

Cine e Legend Air

Compania a fost fondată în 2020 de către Radu Cristian-Gârdea: Ea a fost vândută către doi cetățeni, unul de etnie turcă, altul olandez. Amândoi sunt implicați în conducerea unei companii aviatice afgane.

Detalii AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te