Autoritățile din R. Moldova: „aglomeraţiile de la secţiile de vot din Rusia, create artificial”

DE Catinca Doboș | Actualizat: 20.10.2024 - 13:20
Autoritățile din R. Moldova: aglomeraţiile de la secţiile de vot din Rusia, „create artificial” - Foto: deschide.md
Autoritățile din R. Moldova: aglomeraţiile de la secţiile de vot din Rusia, „create artificial” - Foto: deschide.md

Autoritățile din Republica Moldova spun că aglomeraţiile de la secţiile de votare din Rusia au fost „create artificial, în scopul periclitării procesului electoral”.

SHARE

Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova spune despre aglomeraţiile de la secţiile de votare din Rusia că „au fost create artificial, au fost organizate transportări ilegale”.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că secţiile de votare din Federaţia Rusă s-au deschis la ora locală 07.00 şi funcţionează în regim normal”. În felul acesta au comentat autorităţile de la Chişinău informaţiile apărute în presa rusă, potrivit cărora la cele două secţii de votare din Rusia s-ar fi format cozi imense.

„Cu referire la numărul mare al alegătorilor semnalaţi la cele două secţii, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că a anticipat posibilitatea producerii aglomeraţiei, ca rezultat al încercărilor de organizare a transportării ilegale a alegătorilor la secţiile de vot”, a subliniat Ministerul de la Chişinău, conform agora.md, conform News.ro.

Citește și: Alegeri în R. Moldova. Maia Sandu: Am votat pentru ca Moldova să se dezvolte în pace şi libertate

Potrivit MAE, autorităţile de la Chişinău au atenţionat repetat autorităţile ruse asupra tentativelor unor entităţi de a transporta organizat cetăţenii către secţiile din cadrul Ambasadei moldovene la Moscova. Astfel, aglomeraţiile de la cele două secţii de votare din Rusia ar fi fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral. 

Citește și: Alegeri în Republica Moldova. Motivul pentru care nu va fi exit-poll. Ce s-a întâmplat?

„În procesul de pregătire a exerciţiului electoral, am atenţionat autorităţile ruse asupra tentativelor unor entităţi de a transporta organizat cetăţenii către secţiile din cadrul Ambasadei noastre la Moscova. Astfel, considerăm că aglomeraţiile de la cele două secţii de votare din Rusia au fost create artificial, în scopul periclitării procesului electoral”, se arată în mesajul MAE.

Citește și: Alegeri prezidențiale și referendum în Republica Moldova. 2.700.000 de moldoveni, așteptați la vot

MAE precizează că secţiile din Moscova sunt dotate cu numărul maxim de buletine de vot - cinci mii pentru fiecare secţie.

Potrivit autorităţilor, „decizia de a deschide secţii de votare în Federaţia Rusă doar în sediul Ambasadei s-a luat ca rezultat al incapacităţii de a întruni în alte oraşe/locaţii toate cerinţele de securitate, astfel încât să ne asigurăm că nu vor exista primejdii pentru cetăţenii noştri care vor veni să voteze şi funcţionarii electorali care vor asigura organizarea procesului”.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te