Australia își redeschide granițele pentru persoanele complet vaccinate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.10.2021 - 12:22
Australia își redeschide granițele pentru persoanele complet vaccinate/FOTO: Unsplah

Australia a anunţat că îşi va redeschide frontiera internaţională din noiembrie, permiţând călătorilor vaccinaţi din străinătate să intre în ţară pentru prima dată după 18 luni.

SHARE

Prim-ministrul australian, Scott Morrison a anunțat redeschiderea granițelor țării pentru cetățenii complet vaccinați, această mișcare face parte dintr-un plan mai amplu al Australiei de a ieşi din carantină şi de a trăi cu virusul.

Carantina hotelieră obligatorie de 14 zile din Australia, care costă fiecare călător peste 3.000 de dolari, va fi eliminată treptat şi înlocuită cu o carantină la domiciliu pentru un termen de şapte zile pentru călătorii vaccinaţi.

Citește și: Managerul spitalului ars din Constanța, numit pe vremea lui Mazăre. Spitalul, căpușat din 2011

Morrison a spus că în acest moment, 55% din populația țării este complet vaccinată, și că guvernul „încheie planurile de a reuni familiile australiene”. Din martie 2020, doar unii dintre australieni şi alţi cetăţeni au intrat în ţară, din cauza restricţiilor, şi multe familii au fost separate, iscând astfel o controversă.

Anul trecut de Crăciun, aproximativ 39.000 de rezidenți australieni nu au reușit să intre în țară pentru a-și petrece sărbătorile cu familia.

Citește și: Examen de permis: elevul a sărit la bătaie în maşină la poliţistul care i-a spus că l-a picat

Statele cu rata de vaccinare de peste 80% vor obţine dreptul de a călători în Australia. „Este timpul să le redăm viaţă australienilor”, a declarat el pentru jurnalişti.

„Multe țări de pe tot globul au reînceput să permită călătoriile internaționale, și e cazul ca și Australia să urmeze aceiași pași”, a adăugat el.

 

 

Măsurile stricte din Australia, combinate cu eforturile localizate, printre care lockdown-urile, au ajutat țara să controleze răspândirea COVID-19. Până acum , Australia a raportat mai mult de 107.000 de infectări cu coronavirus și 1.311 morți.

Unele state au reuşit să îşi menţină ratele de infectare aproape de zero, prin închiderea graniţelor cu statele în care există infecţii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.