AUDIO Un Cessna rătăcit în zona de securitate a lui Biden a pus pe jar Forțele Aeriene

DE Elena Andrei | 21.10.2022 - 17:08
F-16 ridicat la interceptare/foto: U.S. Air Force

Avioane F-16 ale Forțelor Aeriene americane au efectuat toate manevrele din procedura de urgență când o aeronavă civilă s-a rătăcit în spațiul aerian restricționat din apropierea președintelui Joe Biden.

SHARE

La 13 octombrie, președintele Joe Biden a efectuat o vizită programată la un colegiu comunitar din Irvine, în sudul comitatului Orange.

În timp ce Biden începea să vorbească în fața audienței sale de la Irvine Valley College, la numai 19 kilometri distanță, deasupra Santa Ana, două F-16 interceptau un avion civil Cessna 182P Skylane ce se aventurase în spațiul aerian în care erau în vigoare restricții temporare de zbor (TFR) de înaltă securitate.

@AircraftSpots a înregistrat comunicările radio dintre controlul traficului aerian, Comandamentul nord-american de apărare aerospațială (NORAD) și avioanele de luptă care patrulau.

În desfășurarea evenimentului, un F-16 a lansat rachete de semnalizare și a efectuat mai multe manevre agresive în încercarea de a atrage atenția pilotului, toate acestea făcând parte din procedura de interceptare a aeronavelor care nu răspund.

Cessna cu patru locuri a intrat în spațiul aerian restricționat la ora 15:10, la doar două minute după ce Biden și-a început discursul. Skylane decolase anterior de la Kingman, Arizona.

Citește și

Spania, Franța și Portugalia anunță noul gazoduct subacvatic BarMar pentru Europa

Ce produse importăm și ce exportăm în Olanda. 5.500 de firme autohtone au capital olandez

Nu se știe de ce Cessna nu a fost avizat sau nu a ținut cont de restricțiile unuia dintre cele mai bine apărate spații aeriene ale Statelor Unite în acele momente.

Avionului i-a ieșit lainterceptare un F-16 NOBLE 11, dar prezența unui Viper complet înarmat și multiplele încercări de a stabili comunicații radio pe frecvența de gardă nu au fost în mod clar suficiente pentru a atrage atenția pilotului.

Solicitările pilotului de vânătoare ca Cessna să confirme apelul radio și să-și legene aripile în sens că a înțeles nu au primit niciun răspuns.

În acel moment, NOBLE 11 a început să folosească alte tactici, mai agresive.

Înregistrările audio ale comunicațiilor radio arată că au fost lansate zece rachete de semnalizare în încercarea de a atrage atenția pilotului și de a-l avertiza de eroare, precum și de potențialul risc.

În plus, pilotul F-16 a efectuat trei manevre de urgență, zburând aproape de aeronava interceptată, înainte de a se opri în fața ei, uneori într-o urcare abruptă, apropiere pe deasupra capului sau chiar o traversare în unghi.

Dar și aceste eforturi au fost în zadar.

Comunicările arată cât de frustrați erau piloții de lipsa de reacție, dar și faptul că F-16 a fost rugat să se apropie pentru a inspecta interiorul cabinei de pilotaj a avionului Cessna, ceea ce ar fi confirmat dacă pilotul sau piloții erau conștienți.

În cele din urmă, după ce a rămas în spațiul aerian restricționat timp de patru minute,  Cessna a luat contact cu controlul traficului aerian din Chino, California, unde a aterizat.

F-16 a continuat să urmărească Cessna până când acesta a ajuns la sol, moment în care forțele de ordine locale au preluat controlul.

Potrivit CBS News, un purtător de cuvânt al Secret Service a confirmat că agenția era la curent cu incidentul și că programul președintelui nu a fost întrerupt.

Președintele Biden a mai avut astfel de incidente. În luna iunie a acestui an, președintele și prima doamnă au fost transportați de urgență într-un loc sigur din Rehoboth Beach, pe coasta statului Delaware, după ce un avion privat a zburat din greșeală în apropierea casei de vacanță a soților Biden.

Cu acea ocazie, două avioane de vânătoare au interceptat aeronava, care fusese reglată pe o frecvență radio greșită.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te