Au fost găsite resturi umane ale milionarilor care au murit în implozia submersibilului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 12.10.2023 - 19:29
Au fost găsite resturi umane ale milionarilor care au murit în implozia submersibilul - Foto: profimedia / imagine cu caracter ilustrativ

Noi resturi ale submersibilului turistic care a făcut implozie în iunie în Atlanticul de Nord precum şi alte "presupuse rămăşiţe umane" au fost recuperate la începutul lunii octombrie, au anunţat reprezentanţii Pazei de Coastă din Statele Unite.

SHARE

Au fost găsite resturi din submarinul care a făcut implozia catastrofală în luna iunie, în urma căruia cinci oameni și-au pierdut viața. Ar fi vorba despre presupuse rămășițe umane, potrivit Agerpres.

Rămășițe umane descoperite pe fundul oceanului

Titan, un mic submersibil lung de aproximativ 6,5 metri şi administrat de o companie privată, s-a scufundat pe 18 iunie într-o misiune de observare a epavei transatlanticului Titanic şi a fost afectat la scurt timp după scufundare de "o implozie catastrofală" care i-a ucis pe loc pe toţi cei cinci oameni aflaţi la bordul său.

Elementele recuperate au fost transferate într-un port din Statele Unite pentru analize, a adăugat Paza de Coastă americană într-un comunicat publicat marţi, în care a precizat că anchetatori americani şi canadieni s-au aflat la bordul navei care a desfăşurat operaţiunea de recuperare a fragmentelor.

Citește și: Pakistanezii morți pe Titan, asociați cu un producător de lactate din România. Brand iubit de români

La sfârşitul lunii iunie, primele resturi au fost găsite pe fundul mării la circa 500 de metri distanţă de epava Titanicului şi la o adâncime de aproape 4.000 de metri, în largul insulei canadiene Terranova. Posibile rămăşiţe umane au fost de asemenea recuperate.

Exploratorul francez al fundurilor oceanice Paul-Henri Nargeolet, supranumit "Domnul Titanic", se afla printre pasageri.

Transatlanticul Titanic a naufragiat în timpul călătoriei sale inaugurale în aprilie 1912 după ce s-a lovit de un aisberg, provocând moartea a aproape 1.500 de pasageri şi membri ai echipajului.

Biletele erau la preț redus

Directorul executiv al submarinului Titanic oferea bilete la preț redus unui milionar, susținând că excursia, care s-a dovedit a fi sortită eșecului, "era mai sigură decât traversarea străzii”.

Jay Bloom, un finanțator din Los Angeles, a dezvăluit mesaje între el și Stockton Rush, în care acesta din urmă îi oferea bilete pentru a se scufunda la epava Titanicului folosind Titan, la un preț redus. Bloom a refuzat biletele, fiind îngrijorări din cauza siguranței.

Jay Bloom a exprimat îngrijorări cu privire la siguranța acestei călătorii înaintea expediției programate pe 18 iunie.

Cu toate acestea, Rush a încercat să-l convingă pe Bloom că scufundarea era "mai sigură decât traversarea străzii", susținând că nu s-a înregistrat nicio accidentare într-un submarin nemilitar în ultimii 35 de ani, relatează Insider.

Stockton Rush a apărat designul submarinului Titan, afirmând că reglementările excesive au împiedicat inovația și că asumarea riscului face parte din viață.

Submersibilul Titan, care avea la bord 5 oameni și mergea în adâncurile Oceanului Atlantic spre epava Titanic, a suferit o „implozie catastrofală”.

La acele adâncimi, submersibilul era supus unei presiuni uriaşe, când chiar şi cel mai mic defect structural putea fi dezastruos, au declarat experți citaţi de CNN.

Citește și: VIDEO Cum s-a produs implozia Titan-ului și ce înseamnă de fapt resturile găsite pe fundul oceanului

Batiscaful Titan a pierdut contactul cu nava-mamă când a coborât 12.500 de picioare, adică 3.800 de metri adâncime, spre fundul Oceanului Atlantic, unde au fost găsite bucăți din navă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te