ATENTATE ÎN SRI LANKA/ O americancă a fost dată în căutare din greșeală de poliție

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.04.2019 - 14:08
Foto: Guliver/ Getty Images

O americancă de religie musulmană a descoperit că fotografia sa figura, din greşeală, pe o notificare de căutare făcută publică de poliţia srilankeză în legătură cu atentatele jihadiste comise de Paşti, relatează AFP.

SHARE

Joi, poliţia de pe insula din Asia de sud a publicat numele şi fotografiile a şase persoane, trei tineri şi trei tinere, căutate în cadrul anchetei asupra atentatelor sinucigaşe care s-au soldat duminică cu 253 de morţi.

Pe listă figura şi o suspectă prezentată drept Abdul Cader Fathima Khadhiya, cu fotografia unei femei care purta văl islamic. În imagine apărea însă Amara Majeed, o americancă musulmană ai cărei părinţi sunt imigranţi sirlankezi şi care i-a trimis în 2015 o scrisoare deschisă lui Donald Trump referitoare la retorica sa privind musulmanii.

"Bună ziua la toată lumea! Am fost identificată din greşeală în această dimineaţă de guvernul srilankez drept una dintre atacatoarele de Paşti ale SI în Sri Lanka", a scris Amara Majeed pe contul său de Facebook, făcând referire la organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) care a revendicat masacrul.

"Ce surpriză când m-am trezit! Este în mod clar complet fals şi, sincer, dat fiind că comunităţile musulmane sunt deja puternic afectate de probleme de supraveghere, nu am nevoie de mai multe acuzaţii false şi de mai multă supraveghere", a adăugat ea.

Poliţia din Sri Lanka şi-a recunoscut greşeala joi seară, confirmând că fotografia asociată numelui "Abdul Cader Fathima Khadhiya" nu este de fapt cea a suspectei în cauză. Aceasta este însă într-adevăr căutată.

"Persoana din fotografie nu este căutată pentru interogatoriu", indică un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ruwan Gunasekera.

Această gafă intervine după o revizuire spectaculoasă în scădere a bilanţului uman al masacrului de duminică.

După ce anunţaseră iniţial că 359 de persoane au fost ucise, autorităţile locale au dat înapoi şi au indicat că în realitate atentatele sinucigaşe s-au soldat cu 253 de morţi.

Autorităţile au justificat revizuirea explicând că trupurile foarte mutilate de explozii au fost numărate de mai multe ori din greşeală.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.