Atac terorist în Israel, la un an de la masacrul din 7 octombrie. Câte victime sunt?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 06.10.2024 - 17:57
Atac terorist în Israel, la un an de la masacrul din 7 octombrie - Foto: Profimedia Images
Atac terorist în Israel, la un an de la masacrul din 7 octombrie - Foto: Profimedia Images

Atac terorist în Israel, la un an de la masacrul din 7 octombrie. Cu o zi înainte de comemorarea victimelor celui mai sângeros atac din Israel, efectuat de luptării Hamas, un alt incident sângeros a avut loc într-un oraș din sudul țării.

SHARE

Atac terorist în Israel, la un an de la masacrul din 7 octombrie. O persoană a murit și mai multe au fost rănite, duminică, într-un atac cu armă de foc la Beersheva, oraș aflat în sudul țării. ,

Atac terorist în Israel, la un an de la masacrul din 7 octombrie. Câte victime sunt?

La 7 octombrie 2023, un comando de luptători Hamas a executat cel mai sângeros atac din istoria Israelului.

În cadrul atacului, au fost omorâte aproximativ 1.200 de persoane, în principal civili, alte 250 fiind luate ostatice. 

Cu doar o zi înainte de comemorarea victimelor acelui atac, o persoană a murit și mai multe au fost rănite, duminică, într-un atac cu armă de foc la Beersheva, în sudul Israelului.

Autorul atacului a fost „neutralizat”, au anunţat poliţia israeliană şi serviciile de urgenţă, a informat AFP, conform Agerpres.

Citește și: Un an de război Israel - Hamas în Gaza. Sinwar, „Axa Rezistenței” și zeci de mii de morți

„Mai multe persoane au fost rănite într-un atac cu armă de foc în staţia centrală de autobuze din Beersheva. Teroristul a fost neutralizat, iar forţele de poliţie sunt la faţa locului”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Atac terorist în Israel: 1 mort și 10 răniți

Armata israeliană a fost plasată duminică în stare de alertă de teama unor atentate, cu o zi înainte de marcarea unui an de la atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul israelian, atac ce a declanşat războiul din Fâşia Gaza.

Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a informat iniţial cu privire la opt răniţi la locul atacului, dintre care o femeie se afla în stare gravă.

Ulterior, aceeaşi sursă a anunţat că femeia de 25 de ani a decedat din cauza rănilor suferite, iar numărul persoanelor rănite a fost majorat la zece.

„Echipele de salvare au declarat moartea unei femei de 25 de ani şi au evacuat zece răniţi spre spitalul Soroka”, a precizat Magen David Adom.

Şapte persoane au fost ucise, marţea trecută, cu armă automată şi armă albă de către doi palestinieni în Cisiordania ocupată, într-o staţie de tramvai din Tel Aviv, în centrul Israelului.

Citește și: Sprijin militar masiv! SUA oferă Israelului 8,7 miliarde de $ în lupta cu Hezbollah și în Gaza!

Acest atac de la Tel Aviv, revendicat de Hamas, a fost atacul cel mai sângeros comis de mişcarea islamistă palestiniană pe teritoriul israelian, după 7 octombrie.

Pe de altă parte,cCel puţin 33.175 de persoane au fost ucise în operaţiunile militare lansate de Israel ca represalii la atacul fără precedent al Hamas pe teritoriul său, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării islamiste palestiniene, citat de news.ro.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te