Atac cu rachete în apropierea aeroportului internațional din Bagdad. Diplomații americani, vizați

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.10.2023 - 09:41
Atac cu rachete în apropierea aeroportului internațional din Bagdad - Foto: Twitter/ @Pjt432

Un nou atac cu rachete a vizat, vineri dimineața, personalul militar, diplomatic și civil american aflat în Centrul de Sprijin Diplomatic din Bagdad delângă aeroportul din Bagdad.

SHARE

Un atac cu rachete în apropierea aeroportului internațional din Bagdad se adaugă unui număr tot mai mare de atacuri care vizează forțele americane și de coaliție din Orientul Mijlociu, în timp ce SUA încearcă să evite un conflict mai amplu, rezultat din războiul din Gaza.

Atac cu rachete în apropierea aeroportului internațional din Bagdad. Diplomații americani, vizați

Două rachete lansate de insurgenți au vizat Centrul de Sprijin Diplomatic din Bagdad de lângă aeroport, care găzduiește personal militar, diplomatic și civil american, vineri dimineața devreme, ora locală, potrivit unui oficial american din domeniul apărării.

Una dintre rachete a fost interceptată de un sistem de contracarare a rachetelor, în timp ce a doua a lovit un depozit gol, a precizat oficialul. Nimeni nu a fost rănit, a precizat oficialul. Atacul a avut loc vineri în jurul orei 2:50 a.m., ora Bagdadului. 

Citește și: Iranul în război cu SUA. Trupele americane, atacate în Siria, Irak și Yemen de milițiile Teheranului

Atacul cu rachete este cel mai recent dintr-o serie de lovituri care au vizat forțele americane și de coaliție din Irak în ultimele zile, în timp ce administrația Biden avertizează Iranul și alți adversari să nu încerce să alimenteze focul războiului din Gaza în alte părți ale Orientului Mijlociu într-o perioadă atât de volatilă.

SUA nu a atribuit nicio responsabilitate pentru aceste atacuri. Insurgenții iranieni din Irak și Siria au efectuat în trecut atacuri similare cu drone și rachete împotriva forțelor americane.

Atacuri în valuri asupra bazelor americane din Siria și Irak

Miercuri, două drone au vizat garnizoana al-Tanf din Siria, unde se află baza forțelor americane și a coaliției anti-ISIS, a declarat joi secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, în cadrul unei conferințe de presă. O dronă a fost angajată și distrusă, iar o alta a lovit baza provocând răni minore forțelor coaliției, a spus Ryder.

De asemenea, tot miercuri dimineață, sistemele de avertizare timpurie au indicat o posibilă amenințare care se apropia de baza aeriană al-Asad din Irak, unde este staționat personal american. Nu a avut loc niciun atac, dar personalul s-a adăpostit pe loc, iar un contractor civil american a suferit un episod cardiac și a murit la scurt timp după aceea, a precizat Ryder. 

Citește și: Alertă de război global. SUA duc în Orientul Mijlociu 13 nave de război și peste 12.000 de soldați

Marți, forțele americane s-au apărat împotriva a trei drone în apropierea forțelor americane și ale coaliției din Irak, a precizat Ryder. Două dintre drone au vizat baza aeriană al-Asad, ceea ce s-a soldat cu răni minore pentru forțele coaliției. Iar în nordul Irakului, în apropiere de baza aeriană Bashur, forțele americane au atacat și distrus o dronă, fără a provoca răniți sau pagube, a precizat Ryder. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te